Колко години от живота си, жените прекарват с лоша причаска?

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Прически
Колко години от живота си, жените прекарват с лоша причаска?
4072
Източник: БГНЕС
Колко години от живота си, жените прекарват с лоша причаска?

Психологическият ефект от ден с лоша коса е значителен, тъй като 80% от жителките на Острова смятат, че приемането им в обществото и красотата им зависят от добрия вид на косата им. Изследването установило, че когато жените искат да излъчват самоувереност, да бъдат съблазнителни и да завладеят света, не дизайнерските дрехи, убийствените обувки или свежия грим ги тласкат напред.

Жените във Великобритания се движат с лоша коса поне три пъти в седмицата, което прави 20 години от живота им.

Във всеки ден с лоша прическа представителките на нежния пол се чувстват унили и депресирани най-малко четири часа и 26 минути.

Половината от британките смятат, че вътрешната им сила се корени в кичурите на косата им. Допитването показало още, че 67% от жените биха се притеснили на интервю за работа, ако косата им е в лошо състояние, а 63% заявили, че биха отменили важна среща, ако прическата им не е възможно най-добрата. 49% от работещите британки заявили, че губят самоувереност и не се справят с работата според нормалния си стандарт на важна среща или при презентация, ако прическата им е лоша, а една трета признали, че дори са си вземали болничен, за да избегнат появата на работното място с лоша коса.

Изследването на сайта Травелодж установило също така, че 52 на сто от дамите биха отменили излизане с приятели, ако не се чувстват добре по отношение на косата си. Допитването показало още, че британките подражават на някои знаменитости, като една трета заявили, че харесват буйните коси с подскачащи къдрици на Черил Коул, Холи Уилоуби, Кели Брук, Кейт Мидълтън и Ким Кардашян.

Допитването разкрило още, че в дните с лоша коса 13% от британките опитвали да прикрият положението, като носели шапка по цял ден, а 10% засилвали грима си като компенсация. Британките се ужасяват най-много да бъдат видени с лоша коса от колегите си на работното място, а една четвърт от дамите признали, че не искали партньорът им да ги вижда с лоша прическа. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft