Край на мъчителното парене! Ето как бързо да се справим с натурални методи

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Извор на Здраве
Край на мъчителното парене! Ето как бързо да се справим с натурални методи
2957
Край на мъчителното парене! Ето как бързо да се справим с натурални методи

Пролетта е сезон, отварящ много прозорци и врати, скъсяващ полите и събличащ дрехите.   Желанието да споделим със слънцето повече от себе си не е никак случайно, само че може да ни коства редица здравословни проблеми. Организмът ни се нуждае от плавен преход между смяната на сезоните и именно през пролетта имунната ни система е „по-нежна”.

 

Отключват се редица хронични състояния или ни нападат вируси, ставаме лесна мишена на възпалителни процеси.

 

Възпаленията на пикочния мехур не са редки заболявания и много от тях се отключват през пролетта.

Циститът е най-често срещаното заболяване на пикочния мехур. Представлява възпалително състояние на лигавицата на пикочния мехур. Заболяването е преди всичко на бактериална основа, с причинител Escherichia coli, а понякога може да бъде и на вирусна или гъбична основа.

 

Терминът “цистит” често се използва и за други инфекции и раздразнения по цялата пикочна система. Винаги се свързва с чести позиви за уриниране и изгарящо чувство на парене по време на уриниране. Ако циститът не се излекува изцяло може да стане хроничен.

 

Хроничният цистит най-често е причинен от предишно заболяване, което не е било излекувано напълно. Инфекцията не е отстранена изцяло и остава скрита, проявявайки се при най-малката възможност – понижаване на имунитета, стрес или пък пренатоварване.

 

За щастие, има решение, което да облекчи това мъчително състояние, без да притежава никакви странични ефекти. Най-ефикасното билково средство срещу инфекции на пикочния мехур е червената боровинка. Тя е единственият плод, който е защитен от AFSSA (Agence française de sécurité sanitaire des aliments – Френската агенция за безопасност на храните) като средство за лечение срещу Escherichia coli, бактериите, най-чест причинител на цистит.

Само червената боровинка съдържа специфични проантоцианиди PACs A, които се прилепват към бактериите и ги „извозват” чрез урината извън организма. Освен това, червената боровинка отделя в урината хипурова киселина, която я подкиселява и потиска бактериалния растеж. За да се осъществи това „извозване” и за да се изчисти тялото oт бактериите, е необходимо да се повиши диурезата.

 

Точно това правят диуретиците. Те спомагат за изчистването на отделителната система. Като засилват отделянето на течност от тъканите, те елиминират вредните вещества. Освен това по този начин облекчават фалшивите позиви за уриниране.

Такава е Златната пръчица. Тя действа диуретично, противовъзпалително и подпомага имунната система. Освен това има противомикробно и болкоуспокително действие. Химичният състав на билката е подробно проучен и клинични проучвания сочат, че цял комплекст от биоактивни вещества допринася за благоприятния ефект при възпаления на отделителната система.

От фитолекарствените продукти при уровъзпаления, регистрирани в Германия, например, продуктите, съдържащи Златна пръчица са най-много.

Продуктът „CystiRen” (Цистирен) е комбинация от синергично действащи натурални екстракти. Патентованият екстракт от Американска червена боровинка е с високо съдържание на проантоцианидини, тип А. Стандартната дневна доза съдържа 72 мг проантоцианидини, осигуряващи бърз лечебен ефект.

Екстрактът от Златна пръчица подпомага изхвърлянето на микроорганизми и отпадни вещества от пикочните пътища и бъбреците. Усилва защитните сили срещу инфекции в уринарния тракт. Продуктът не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Напълно безвреден е и може да се приема от деца, бременни и кърмещи. Може да се използва и като превенция.

 

Може да намерите CystiRen (Цистирен) в аптеките или онлайн на https://botanic.cc/products/cystiren

Бояна Николова – консултант от Botanic

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft