Лекар от Петрич рязко се влоши при втората доза ваксина за Ковид

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Лекар от Петрич рязко се влоши при втората доза ваксина за Ковид
19377
Лекар от Петрич рязко се влоши при втората доза ваксина за Ковид

Лекар от Петрич рязко се влоши при втората доза ваксина за Ковид

Той е получил силно втрисане и обилно изпотяване, съобщават от struma.bg. След няколко часа симптомите са отшумели и състоянието на доктора се е нормализирало.

Интересното е, че при първата ваксина лекарят не е имал никакви нежелани реакции. Няма остри странични реакции при реваксинирането на лекари от Благоевград и Гоце Делчев, установи проверка в региона.

При реваксинацията срещу COVID-19 на лекарите и медсестрите в болниците Пиринско дори са имунизирани допълнително и други желаещи. Това е станало възможно след като от един флакон са направени 6 дози, докато при първата ваксинация в края на декември бяха използвани 5 дози.

"Тогава на петте многопрофилни болници в Благоевградска област и ЦСМП от РЗИ бяха разпределени 40 флакона за 200 дози. 10 флакона за 50 дози бяха предоставени в МБАЛ – Благоевград, като пръв се ваксинира болничният директор д-р Огнян Митев. При втората партида вместо 50 ваксини са направени 60, като допълнителните 10 са поставени  като първа ваксина на медици от болницата", обясни д-р Митев.

По същия начин са процедирали и в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев. Там са реваксинирани 25 медици, а на други 5-има са поставени за първи път ваксина от общо 5-те флакона, които са им предоставени от РЗИ, поясни зам. директорът на болницата д-р Ангел Тонгов.  "Само една лекарка от Гоце Делчев е вдигнала температурата  при поставяне на първата ваксина", каза д-р Тонгов. Повечето от реакциите са били типични при ваксиниране – болка при убождане, зачервяване или подуване, но са били краткотрайни.

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft