Майка направи снимка на бебето си и изпадна в тотален ужас! - Плаках през цялото време. Струваше ми се, че всичко това е кошмар

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Майка направи снимка на бебето си и изпадна в тотален ужас! - Плаках през цялото време. Струваше ми се, че всичко това е кошмар
2552
Майка направи снимка на бебето си и изпадна в тотален ужас! - Плаках през цялото време. Струваше ми се, че всичко това е кошмар

Бебе Роки беше идеално дете: никога не беше палав, той само се занимаваше с нормални детски занимания - спеше, играеше и ядеше много енергично. Мама не можа да се насити на сладкия малък син. 

Малко след това животът й рухва и се преобръща на 180 градуса.

Още когато Роки бил на 4 месеца сякаш развил синдром на мързеливото око. Това е, когато клепачът на едното око пада малко повече, отколкото да другото.

Всъщност от подобен синдром страда дори звездата Парис Хилтън.

Майката на Роки – 43-годишната Кара, не придавала кой знае какво значение на това. Три месеца по-късно обаче се наложило да се втурне към лекаря, носейки любимото си същество на ръце.

Една вечер Кара решила да направи снимка на сина си, който мирно си играел в кухнята. Тогава на кадъра тя забелязала мораво петно в лявото му око. Другото око на детето обаче било добре.

Когато завела Роки на лекар, той не открил нищо притеснително. За всеки случай обаче Кара решава да заведе детето си и на офтамолог. Ултразвукът обаче показал нещо шокиращо – момченцето е почти сляпо с лявото око. Имало едва 10% зрение на него.

Оказва се, че зад окото на Роки расте раков тумор – ретинобластом, който вече е засегнал част от ретината. 

В продължение на 6 месеца Роки е подложен на химиотерапии, за да се спре разпространението на рака. Ако метастазите проникнат в мозъка му, тогава детето губи всякакви шансове да се оправи.

„Плаках през цялото време без да спирам. Струваше ми се, че всичко това е кошмар и, че не ми се случва наистина”, спомня си Кара.

Лекарите обяснили на майката, че все пак има късмет. Ретинобластомът е коварен с това, че се развива при деца под 3-годишна възраст, когато те не могат да се оплачат и да кажат какво не им е наред. Освен това този рак няма кой знае какви симптоми.

Има чести случаи, когато туморът се открива прекалено късно, когато ракът вече се е разпространил в мозъка и в гръбначния мозък. Така засяга и зрителния нерв на детето и е почти невъзможно пациентът да бъде спасен.

В деня, в който Роки започна с химиотерапиите, на Кара се случило още едно нещастие – тя чувства остра болка в корема, която се оказва спукан апендецит. Тя бива оперирана по спешност.

„Не можех дори да взема бебето си на ръце. Чувствах се толкова зле, но не можех да помогна с нищо”, казва Кара.

След 6 месеца химиотерапия момчето започва сесия с лазерна и криотерапия, за да бъде унищожен упоритият тумор. Това обаче остава без успех. Три месеца по-късно Роки преминава през още един тримесечен курс на химиотерапия.

Всичко изглежда, че вече е наред, а състоянието му се подобрява. Видимо лечението има желания ефект. Изведнъж обаче ракът спрял да дегенерира и започва да расте отново. Това се случва две години след началото на лечението. Цели две години.. А изходът се оказал само един – премахване на окото.

„Моето момче е просто малък шампион. Той издържа всичко това упорито, дори и операцията. Превръзката, която трябваше да носи след нея му причиняваше дискомфорт, но когато му я свалиха Роки моментално забрави за нея и хукна, сякаш нищо не се е случило”, казва Кара.

Сега тя призовава всички родители редовно да водят децата си на преглед и да проверяват какво е зрението им. По думите й може да проверите и по друг лесен начин у дома, дали детето ви е наред. Именно както е направила тя.

Просто направете снимка на детето си, като пуснете светкавицата. „Правете го веднъж седмично. Туморът ще се види на кадъра. Той отразява светлината”, обяснява Кара.

Според нея това може да спаси нечие дете и зрението му. 

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft