Как да си наточим ножа най- лесно сами

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да си наточим ножа най- лесно сами
2277
Как да си наточим ножа най- лесно сами

Понякога прости неща като тонове спам съобщения, изгубен багаж или заглъхване на ушите могат да направят ежедневното ни преживяване катастрофа. Рутината, в която обикновено живеем, може да бъде досадна и малко трудна. За щастие има полезни съвети, които могат да улеснят живота ни много 

Ние събрахме съвети, които можете да добавите към ежедневието си, за да го направите по-малко стресиращо и досадно.

 

1. Използвайте тапи за уши, за да се справите с заглъхването на ушите

Това е реакция, която възниква, когато мозъкът ни получава противоречиви индикации от нашите сензорни рецептори, като очите и вътрешното ухо и мускулите. Например, докато шофираме, нашите очи и вътрешното ухо изпращат съобщения до мозъка ни, че се движим, но мускулите ни са отпуснати; така че нашият мозък е объркан и реагира с различни симптоми 

Има различни хакове и съвети, за които вероятно вече сте чували, за да избегнете заглъхването на ушите, като дъвка или опит да се прозявате. Има обаче не толкова популярен, но все пак полезен трик. Поставянето на тапа в едно от ушите ви може да помогне да заблудите мозъка си и да го накарате да игнорира сигналите на вътрешното ухо. Някои хора казват, че работи по-добре, ако поставите тапа в ухото срещу вашата доминираща ръка. Така че, ако правите всичко с дясна ръка, поставете тапата в лявото си ухо и обратно.

 

2.

Когато пътувате с някой друг, дръжте част от дрехите си в багажа на партньора си.

Годишно се губят или грешно насочват близо 25 милиона куфара . Може да не изглежда толкова голяма работа, ако багажът бъде върнат по-късно, но пътуването и оставянето без багажа може да се превърне в бедствие.

За да избегнете неприятности, дръжте част от дрехите си в чантите на партньора си за пътуване и сложете част от тях в своите. Ако една от чантите ви се загуби, пак ще имате какво да облечете.

 

3. Ако искате да гледате звезди, планирайте пътуването по време на фазата Новолуние.

Ако погледнете нагоре в небето през нощта, ще видите, че нашата Луна свети толкова ярко, че понякога става трудно да се види част от небето около нея. Това се случва, защото Луната отразява слънчевата светлина.

Когато е новолунна фаза, самата Луна е едва видима и всяка звезда може  лесно да бъде идентифицирана. Така че, можете да погледнете нагоре, търсейки Голямата мечка и Полярната звезда.

 

4. Използвайте скоч, за да предотвратите появата на мехури.

Ако обичате да носите високи токчета, знаете колко дразнещо е, когато новият ви зашеметяващ чифт обувки причинява мехури.

Изследванията показват, че можете да ги избегнете, ако сложите малко скоч на обувката си около частта, която докосва петата ви. Това ще намали триенето и ще предотврати появата на мехури.

 

5. Ако искате да премахнете миризмата на чесън от ръцете си, разтрийте кухненския си кран.

Ако обичате да готвите, вероятно знаете колко е трудно да премахнете миризмата на чесън, лук или риба от ръцете си - понякога сапунът дори не може да се справи с тази привидно проста задача.

Неочаквано решение е точно под носа ви - буквално. За да премахнете неприятната миризма, можете да разтриете ръцете си върху неръждаема стомана. Сярата в чесъна се свързва с метали в неръждаемата стомана; реакцията между сярата и металите бързо премахва миризмата. За щастие вашият кухненски кран е изработен от неръждаема стомана. Просто измийте ръцете си в студена вода и периодично разтривайте крана.

 

6. Използвайте керамична халба, за да наточите ножовете си.

Готвачите сред нас също изпитват раздразнение, когато осъзнаят, че ножът им е тъп в средата на подготовката за голямо ядене. Разбира се, не всеки има у дома комплект за заточване, за да реши проблема бързо.

В този случай любимата ни чаша за кафе може да помогне. Почти всяка керамична халба има ръб около дъното. Просто обърнете чашата с главата надолу, задръжте острието под ъгъл от 45 градуса и го преместете през ръба. Повторете процеса 5-10 пъти от двете страни.

 

7. Как да се справим с безкрайните спам съобщения

Статистиката казва, че 45% от всички изпратени имейли са спам. Сигурно знаете колко досадно е да получавате десетки ненужни реклами и е почти невъзможно да разберете как рекламодателите са получили вашия имейл адрес.

За да разберете коя уеб страница изтича вашата информация, просто поставете заглавието на уебсайта като ваше бащино име, докато се регистрирате. След като получите спам, ще знаете на кой сайт да забраните или да изпратите жалба по имейл.

 

8. Накиснете пуканки във вода, за да избегнете ненапукани зърна

Гледането на интересен филм с голяма кутия пуканки звучи като план за уикенда. Ако предпочитате сами да пукате пуканките, вероятно сте разбрали, че някои от зърната остават ненапукани.

Може да получите по-малко неизскачащи зърна, ако първо ги накиснете във вода. Въпреки че е по-добре да оставите зърната във вода за една нощ, можете да ги накиснете поне за 10-15 минути. Допълнителната влага ще ви помогне да извадите почти всички ядки.

 

9. Използвайте кубчета лед, за да изгладите дрехите си.

Ако ютията ви е счупена или трябва да изгладите полата си бързо веднага след прането, можете да поставите няколко кубчета лед във вашата сушилня и да завъртите сушилнята на максималното ниво на топлина. Ледът ще се превърне в пара и ще изглади всички бръчки.

Забележка: Не затрупвайте сушилнята с дрехи - тя няма да работи по този начин. Този хак може да се използва за гладене на едно по едно.

 

10. Поставете гореща лъжица върху ухапване от комар, за да намалите сърбежа.

Когато комарът ви ухапе, той  прехвърля слюнката ви под кожата ви и именно това причинява сърбежа.

Топлината може да унищожи протеина, който съдържа слюнката. Поставете лъжица под гореща вода за минута, след това я поставете върху ухапването - това ще ви помогне да се отървете от сърбежа.

 

Кои трикове сте добавили към вашата рутина, за да я направите по-малко стресираща? Кажете ни в раздела за коментари по-долу.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft