Медени бомбички с крем и сладко: Трябва да споделя тази луксозна рецепта, по-вкусни от пастички и Наполеонки

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Медени бомбички с крем и сладко: Трябва да споделя тази луксозна рецепта, по-вкусни от пастички и Наполеонки
Медени бомбички с крем и сладко: Трябва да споделя тази луксозна рецепта, по-вкусни от пастички и...
2281
Източник: За Жената
Медени бомбички с крем и сладко: Трябва да споделя тази луксозна рецепта, по-вкусни от пастички и Наполеонки
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Определено ще зарадваме всички любители на меденки и друг вид бисквити с пълнеж с рецепта за луксозна версия на тези популярни лакомства.

Тези Медени бомбички със сладко и крем са идеалното лакомство за Коледа, Великден или като сватбен подарък. Не са трудни за изпълнение, само ще ви трябва малко търпение за изрязването и пълненето им.

После обаче ще си благодарите за всяка отделена минута, защото наистина са уникални! Ето необходимите продукти:

коледни меденки

Снимка: YouTube

Медени бомбички със сладко и крем

Продукти:

За тестото:

  • 500 г обикновено брашно
  • 120 г масло
  • 100 г мед
  • 140 г пудра захар
  • 2 яйца
  • 2 ч.л. сода бикарбонат

За крема:

  • 1 пакет масло
  • 1 консерва карамелизирано кондензирано мляко
  • ром на вкус

За покритието:

  • 2 шепи орехи и изрезките от тестото

Приготвяне:

Добавете омекналото масло и меда в купа . След това добавете захарта и яйцата.

продукти меденки

Снимка: YouTube

Разбийте, докато всички съставки се смесят.

Добавете брашното, смесено със содата, към сместа и разбъркайте с шпатула.

брашно в тестото

Снимка: YouTube

Поставете тестото на масата и го омесете с ръце.

Омесеното тесто поставете в хладилник за няколко часа или за една нощ.

На следващия ден обърнете тестото върху масата и го разделете на 4 части.

медено тесто

Снимка: YouTube

Разточете всяка част с дебелина около 2 мм. Поставете тестото върху тава за печене, покрита с хартия за печене.

тънка медена кора

Снимка: YouTube

медено тесто в тавата

Снимка: YouTube

Поставете тавата за печене с тестото в предварително загрята на 170°C фурна. Печете 7-8 минути.

меден блат

Снимка: YouTube

Веднага след изваждане от фурната, изрежете малки кръгчета от тестото с помощта на формичка за сладки.

кръгчета тесто

Снимка: YouTube

Оставете останалото нарязано тесто настрана засега.

медени кръгчета

Снимка: YouTube

Постепенно разбийте кондензираното мляко и рома в омекналото масло, докато стане гладък крем.

гладък крем

Снимка: YouTube

Намажете кръгче от тестото с крема, поставете друго кръгче и го намажете със сладко.

медени с крем

Снимка: YouTube

меденки със сладко

Снимка: YouTube

Поставете още една меденка върху сладкото, намажете с крем и поставете последното кръгче от тестото отгоре.

меденка с крем и сладко

Снимка: YouTube

След това сложете меденките в хладилника.

чиния с меденки

Снимка: YouTube

Смелете остатъците от тесто и орехите в блендер.

орехи и медено тесто

Снимка: YouTube

След като извадите меденките от хладилника, намажете ги с остатъка от крема.

крем върху сладките

Снимка: YouTube

След това оваляйте бисквитките в смлените съставки.

луксозни меденки

Снимка: YouTube

меденки в трохи

Снимка: YouTube

Оставете готовите медени бомбички да се охладят и ги съхранявайте в затворен контейнер в хладилник (ще им трябват ден-два, за да отлежат).

медени бомбички с крем

Снимка: YouTube

меденки с крем и орехи

Снимка: YouTube

Пожелаваме ви добър апетит!

меденки със сладко и крем

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft