Министър Вълчев с гореща информация за края на учебната година и удължаването на срока:

вход през zajenata.bg
За Жената
Събития
Министър Вълчев с гореща информация за края на учебната година и удължаването на срока:
17547
Източник: blitz.bg
Министър Вълчев с гореща информация за края на учебната година и удължаването на срока:

Във връзка с връщането на учениците в клас присъствено и притесненията относно евентуалното удължаване на срока заради дистанционното обучение, ето какво заяви министърът на образованието Красимир Вълчев в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS:

"Разумно е да върнем децата в училище. Ще ги редуваме, ще се започне с приоритетните класове.

Но до пролетта ще бъдем в умерен вариант, като редуваме посещението на учениците в учебните заведения с дистанционно обучение".

"Създадени са регламенти за несмесване на учениците в учебните заведения. Следим ситуацията седмица за седмица. Голямата опасност сроред мен е новият щам от Англия", допълни той. 

"Няма да се отложи завършването на срока. През цялото време децата са се обучавали. Учителите не са спрели да работят, дори там, където няма устройства. Имаме обхватно компесаторно обучение. Само 1% не участват по никакъв начин в обучението", категоричен бе Вълчев. "Засега не смятаме да се изместят датите за матурите. Имаме създадена организация за провеждането им", информира министърът.

"Учениците по-малко заразяват, особено при малките деца, проблемът е класната стая, където има много взаимодействие, което допринася за разпространението на заразата. Ако се носят маски, вероятността за предаване на вирус е много по-малка", смята министърът на образованието.

"Кандидат-студенскта кампания няма да се отлага. Семестрите ще приключат с оценяване в електронна среда, а където има практически изпити, ще се проведат присъствено", добави още той.

"19 000 учители са заявили желание да се ваксинират, но продължават да се записват, без да включваме и непедагогическия персона, където също има много желаещи", заяви образователния министър.

"Никога досега не е имало толкова средства за образование. Инвестирахме в учителите, в материалната база. Убеден съм, че това, което правим в образователната система, ще даде резултат", заключи Красимир Вълчев.

Относно обявената от президента Румен Радев дата за изборите 4 април министър Вълчев не вярва, че това решение ще стимулира избирателната активност.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft