Много именици празнуват днес! Да са живи и здрави!

вход през zajenata.bg
За Жената
Събития
Много именици празнуват днес! Да са живи и здрави!
4186
Много именици празнуват днес! Да са живи и здрави!

Важен празник честваме на 23 юни. Той е посветен на Всички светии и неговата дата е променлива.

Първата неделя след великия празник  Петдесетница се нарича Всички светии и е посветена общо на всички светци. Отците на Църквата са установили този празник по три причини.

Първо - да ни посочат плодовете, с които слизането на Светия Дух изпълни и оплоди нетленната действителност, духовния свят.

Второ - да ни напомнят, че има много герои на вярата, които със съвършен живот и с жертвена изповед са служили на Бога и са овенчани от Него с "венеца на славата", но са останали безименни и неизвестни за света.

И трето - да се съберат всички светии в един ден, за да се знае, че те са живели и просияли със силата на Единия Спасител Иисус Христос.

Ние, християните, не трябва да забравяме, че Христовата Църква е създадена от Сина Божий Иисус Христос, осветена е от Светия Дух, изстрадана е и е утвърдена от Светите апостоли, от светците и от мъчениците.

Тя просъществува  здраво и категорично през вековете, защото в нейните основи са вградени мъченичеството, подвигът и кръвта на стотици хиляди Христови последователи.

Повелята на Спасителя Иисус Христос е категорична.

Ние не трябва да  пазим своята вяра само за себе си,  а да я изповядваме, за да може Евангелието да се осъществи на практика като универсално Богооткровено учение за всички народи през всички времена.

Най-висока стойност има признаването и изповядването името Христово пред всички неверници, богохулници и богоборци.

Иисус Христос не възвести своето учение на ангелите и на съвършените същества, а на грешните хора.

Синът Божий Христос отлично познава  силата на греха. Затова той  ни учи как да живеем праведно – с вяра в Него, с изповед на името Му пред човеците и смирено спазване на Неговата свята воля.

Не трябва да забравяме, че най-важна е Божията преценка кой човек е бил праведен и заслужава Царството Небесно и кой не. Това не става според нашите човешки разбирания, а според Божествените.

Денят на Всички светци е празник на онези имена, които имат чужд произход – латински, еврейски, гръцки, персийски и друг, но които през годините трайно са използват и от българите. Понеже нямат конкретен светец – покровител, за техен ден е определен именно празникът Всички светии.

Имен ден на 23 юни празнуват Албена, Аргир, Бела, Бианка; Виолина, Виргиния, Диана, Жулиета, Клара, Матилда, Мая; Румен, Румяна, Регина, Ромео, Сара, Севда, Силва, Султана.

На 23 юни са Петровите заговезни. От 24 юни започват постите преди празника Петровден. Те продължават до 29 юни. Тяхната дата също е обвързана с Великден. Колкото по-късно е Великден, толкова по-кратки са Петровите пости. Тази година ще бъдат само 5 дни.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft