Моята ЛЯТНА рецепта за палачинки - тънки като вестник и нямат грам брашно! Леки, нежни, вървят с всяка плънка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Моята ЛЯТНА рецепта за палачинки - тънки като вестник и нямат грам брашно! Леки, нежни, вървят с всяка плънка:
Моята ЛЯТНА рецепта за палачинки - тънки като вестник и нямат грам брашно! Леки, нежни, вървят с...
1963
Източник: За Жената
Моята ЛЯТНА рецепта за палачинки - тънки като вестник и нямат грам брашно! Леки, нежни, вървят с всяка плънка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ванилови палачинки, приготвени с пудинг на прах. Никога през живота си не съм опитвала толкова вкусно и ароматно тесто, вече не правя класическото с брашно!

Тази рецепта за палачинки е невероятно проста и толкова вкусна, че бързо ще изпрати класическите палачинки с брашно в забрава.

Тестото е много вкусно и меко.

Освен това, докато ги приготвяте, цялата ви кухня ще ухае прекрасно на ванилия.

Това е наистина вкусна вариация на класическите палачинки.

Винаги правя двойна порция, защото у нас свършват бързо, директно от тигана и дори без плънката.

Непременно ги опитайте.

:-) Ето необходимите продукти за Летни палачинки без брашно :

Летни палачинки без брашно

Продукти:

  • 2 цели яйца
  • 2 супени лъжици извара
  • 3 супени лъжици прах за пудинг с вкус на ванилия
  • 130 мл прясно мляко

Тези съставки са достатъчни за 6 палачинки

Пълнеж:

  • Сладко
  • Мед
  • Нутела
  • Ароматизирана извара

Освен това:

  • Бита сметана
  • Настърган шоколад
  • Бадемови люспи
  • Пресни плодове
  • Стафиди
  • Пудра захар

Приготвяне:

Изсипете млякото в купа.

Добавете яйцата и разбъркайте.

Сега добавяме насипната съставка:

Разбъркайте добре пудинговия прах, така че да няма бучки в сместа.

Добавете изварата и разбъркайте добре.

Намажете тиган с дебело дъно с малко олио или масло.

Изсипете тестото в тавата с помощта на черпак – разпределете го по цялата повърхност.

приготвяне палачинка

Снимка: pixabay

Печете палачинките до златисто кафяво от двете страни.

След печене, подправете със съставките на вкус.

Например, аз използвам стафиди, овкусени с ванилова захар и пудра захар.

пълнени палачинки

Снимка: pixabay

След това, настъргана лимонова кора и сладко.

Можем да поръсим отгоре с пудра захар.

Последните пък направих с извара, смесена с мед, и поднесох с пресни плодове:

тънки палачинки с извара

Снимка: pixabay

Пожелаваме ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft