Надвийте изгарящата детска температура без лекарства, абсолютно безопасно

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Надвийте изгарящата детска температура без лекарства, абсолютно безопасно
80100
Надвийте изгарящата детска температура без лекарства, абсолютно безопасно

Повишената телесна температура е защитна реакция на организма към инфекциите. Така тялото задейства механизми, които потискат растежа на патогенни бактерии и стимулират активирането на производството на интерферон ...

Лекарите единодушно препоръчват температурата на детето да не се сваля, докато не достигне нивото на 38-38,5 градуса, а дотогава малчуганите трябва да пазят леглото и да приемат достатъчно течности.

смъкване на температура

Ако показанията на термометъра са твърде високи, това води до изтощение и слабост, затова температурата трябва да се свали.

Парацетамол, аспирин, ибупрофен и други подобни антипиретични лекарства имат няколко странични ефекти, вредни за стомашната лигавица и черния дроб. Те трябва да се вземат само след консултация с педиатър. 

смъкване на температура

За щастие, високата температура може да бъде преборена и с помощта на естествени и безопасни начини:

  1. Смесете ябълков оцет с вода в съотношение 1: 3, навлажнете в този разтвор памучна кърпа и разтрийте челото, слепоочията, китките, дланите, стъпалата.
  2. Сложете на челото на детето компрес с оцетения разтвор и го сменяйте, щом се затопли. През това време пуснете анимационни филмчета, за да понесе малчуганът стоически всички процедури.
  3. Поднасяйте обилно количество топли напитки - те подпомагат доброто изпотяване и помагат за бързото смъкване на температурата.
  4. Проветрявайте стаята - нека вътре циркулира свеж, леко хладен въздух.
  5. За да си отиде високата температура по-лесно, свалете от детето всички допълнителни слоеве дрехи.

смъкване на температура

​Всички деца са различни: някои по-лесно смъкват температурата, други - по-трудно. Също така е важно да помните, че самоинициативното смъкване на температурата може да практикувате само в случаите, когато бузите и ушите на детето са розови. Ако бебето е бледо, температурата продължава да се покачва, а произходът ѝ е неясен, най-добре е да се обадите на лекаря веднага!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft