Най-добрите новини от Щаба от началото на заразата: Рекордно нисък брой заразени днес, и още:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Най-добрите новини от Щаба от началото на заразата: Рекордно нисък брой заразени днес, и още:
4910
Източник: pik.bg
Най-добрите новини от Щаба от началото на заразата: Рекордно нисък брой заразени днес, и още:

Тази сутрин Националният оперативен щаб за борба с коронавируса изнесе най-хубавите новини от началото на заразата до днес. Точно в 8 часа бе съобщено, че броят на положителните проби за последните 24 часа е 6 човека! 

Изследвани са 443 проби през вчерашния неделен ден.

От тях само 6 са положителните проб които 4-ма души са в болница. Общият брой на случаите е 2433 заразени в страната. 22-ма да излекуваните, общо 862 за страната. Починали за последните 24 часа няма.

Новите случаи са констатирани в областите София (3 случая), Пазарджик (1 случай), Благоевград (1 случай), ), Пловдив (1 случай). Най-много заразени до момента има в София – 1017 души.

От всички 2433 констатирани с COVID-19 1192 са мъже и 1241 са жени. 235 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 20 от тях интензивни структури. Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица медицински служители е 253 души. През последната седмица за първи път има повече излекувани, отколкото заразени. 3% понижаване на общата смъртност има тази година в сравнение с предходната по данни на НСИ, отчете още доц. Димо Димов.

"Въпреки оптимистичните данни, това все още не е устойчива тенденция и затова дистанцията и дезинфекцията остават най-сигурните методи за запазване на ниски нива на разпростране коронавируса у нас", призова медикът.

5 500 000 са заразените в световен мащаб, 96 505 са случаите за деня. 346 7 починалите общо, 2826 са за денонощието. САЩ и Бразилия отчитат най-много нови случаи. Доц. Димов припомни, че страната ни е на едно от най-ниските нива в статистиката за смъртност на 1 милион души население - 18,5%, докато на първите места са Белгия, Испания, Великобритания и други страни, в които мерките са били по-либерални. България се е справяла неведнъж с трудности и в тези светли празнични дни се надявам да останем обединени и силни по дух, заяви медикът и честити вчерашния 24 май.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft