Най-застрашени от преждевременна смърт са хората, които притежават тази кръвна група

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Най-застрашени от преждевременна смърт са хората, които притежават тази кръвна група
3308
Най-застрашени от преждевременна смърт са хората, които притежават тази кръвна група

Кръвта в човешкото тяло представлява 5 до 8% от нашето тегло и ако по дадена причина губим голямо количество кръв, е възможо да умрем.

Кръвта е особен вид съединителна тъкан, изградена от формени елементи и течна плазма, циркулираща в собствена система, наречена кръвоносна. За пръв път тя е класифицирана в 4 типа през първото десетилетие на 1900 година от Карл Ландщайнер, австрийски лекар.

Важно е да знаем кръвната си група за спешни случаи, тъй като кръвното съвпадение е от решаващо значение за безопасни преливания.

Оказва се обаче, че кръвните характеристики могат да повлияят и на здравето ни и, както някои хора вярват, и на късмета и личността ни.

Кръвногруповата принадлежност се определя от наличието на повърхността на клетъчната мембрана на червените кръвни клетки (еритроцитите) на специални кръвногрупови молекули, изградени от белтъчна и захаридна част (т. е. гликопротеини), и наличието на специфични антитела в серума.

Кръвногруповите антигени (молекулите, разположени по повърхността на еритроцитите) се наричат аглутиногени, а антителата в кръвта – аглутинини.

Когато човек попадне в извънредна ситуация и получи голямо нараняване, за да стигне до спешното, там лекарите правят всичко възможно, за да спасят живота му. Но в някои случаи се оказва че самата кръвна група на пациента може да наклони везната за успех срещу тях.

Ново изследване, което е анализирало честотата на смъртността сред група на 900 пациенти, които са били приети в японска спешна клиника с тежки травми, е установило, че кръвната група може да бъде важен рисков фактор. Такъв, който ефективно да промени съдбата на цял клас пациенти.

“Загубата на кръв е водеща причина за смъртността при пациенти с тежки травми и ние искахме да проверим хипотезата си”, коментират учените от екипа, провел изследването.

Те са открили, че пациентите с нулева кръвна група, които са били около 32% от участниците в изследването, са били с много по-висока опасност от летален изход заради нараняванията си в сравнение с хората от останалите кръвни групи.

Смъртността сред тези пациенти е била цели 28% - три пъти по-висок процент в сравнение с процента на смъртност при пациенти с не-нулеви кръвни групи

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft