Скритите символи върху четката за зъби - ако всички го знаехме, щяхме да спестим куп пари!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Скритите символи върху четката за зъби - ако всички го знаехме, щяхме да спестим куп пари!
2052
Скритите символи върху четката за зъби - ако всички го знаехме, щяхме да спестим куп пари!

Атрактивността на даден продукт до голяма степен зависи от цвета му. Например, едва ли някой би си купил кафява вода за уста. Ето защо производителите на продукти за хигиена на тялото харчат много пари за проучване и избор на цвета на самия продукт и неговата опаковка. Всички сме свикнали с факта, че синьото е цветът на свежестта, зеленото обикновено се използва за антисептични продукти и т.н.

Но не всички компании използват цвета само, за да увеличат продажбите и собствените си печалби. Например, някои производители на четки за зъби използват цветове, за да улеснят потребителите и дори да им помогнат да спестят някой лев. Сигурно сте забелязвали, че космите върху четката за зъби са оцветени в различни цветове ? Е, това далеч не е единствено с естетическа цел! Днес ще ви разкрием какво означават различните цветове върху космите на четката за зъби :

четка за зъби цветове

Много четки за зъби имат добре дефинирана зона върху "четината" си - в центъра или на върха. Това се постига с оцветяването на този участък в различен цвят.

Гледайки такава четка за зъби, лесно може да различите това визуално отделено пространство, обикновено не по-голямо от сантиметър. Оказва се, че производителите отделят това пространство за измерване на количеството паста за зъби, което трябва да се нанесе върху четката. Малко хора знаят за този трик, но той помага на потребителите да спестят много пари.

нанасяне паста за зъби

Правилна хигиена на устната кухина

В рекламите ни се показва, че пастата за зъби се нанася върху цялата повърхност на четката за зъби, но това е погрешно и дори по-малко ефективно. В края на краищата, когато мием пода у дома, важно е как почистваме, а не колко сапун и пяна има в кофата. Същото се случва и с хигиената на устната кухина: важен е процесът на миене на зъбите, а не количеството паста.

количество паста за зъби

Производителите обясняват, че количеството паста за зъби върху четката трябва да бъде с размерите на грахово зърно. Именно за това е цветната лента, която се прави върху четката за зъби, за да се посочи точното количество паста.

По-важното е не количеството, а това да миете правилно зъбите си, като е препоръчително освен паста да използвате и конец за зъби.

По този начин не само ще се грижите правилно за устната кухина, но и ще спестите някой лев, като намалите количеството паста, което ползва семейството ви.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft