Никога не давайте на кучето си тези храни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Никога не давайте на кучето си тези храни!
3510
Никога не давайте на кучето си тези храни!

Понякога на любимците си предлагаме продукти, които са вредни и дори животозастрашаващи за кучетата. Важно е ясно да разберете какво и защо не трябва да давате на вашите домашни любимци.

Чесън и лук

Трудно е да се назоват онези продукти, които трябва да бъдат поставени на първо място на забранените като храна за куче.

Това се дължи на факта, че има много опции, които са еднакво опасни за домашни любимци. Все пак ще започна с лук и чесън. Те са опасни за кучетата под всякаква форма. Не си мислете, че малко сварен лук в супата ще се отрази добре на вашето куче. Не. Той е разрушителен дори във варения формат, който ни се струва безопасен.

Както лукът , така и чесънът увреждат червените кръвни клетки на кучето. Ситуацията е вредна за здравето на домашния любимец. Има случаи, когато чесънът и лукът са убивали кучета.

Грозде

Някои собственици смятат, че гроздето е здравословно в малки количества. Да, ако говорим за ползи за себе си. Опасно е за кучетата. Гроздето съдържа някои вещества, които са отровни за кучетата. Дори 1-2 зърна грозде могат да разрушат бъбречната функция на кучето и да доведат до различни здравословни проблеми. Така че в този случай е по-добре да откажете гроздето.

Не забравяйте: стафидите са грозде, което е изсушено. Съответно този продукт не трябва да се дава на домашни любимци. Забранени са всякакви производни (включително сокове) от грозде. По-добре е да дадете малко цариградско грозде, което има благоприятен ефект върху храносмилането. Цариградското грозде също прочиства червата, но гроздето и стафидите съсипват кучето.

картофи

Позволете ми да започна, като кажа, че картофите не са питателна храна за кучета. Сварено може да е неутрално, но няма смисъл да се дава: полза почти няма, а стомахът се задръства.

Покълналите и зелените грудки, както и обелките на картофите съдържат соланин. Този токсин е опасен за кучетата. Суровите картофи, както и листата им, са нещо, което не трябва да присъства в диетата на кучето.

Някои хора варят картофи, пасират ги и ги дават с месо на кучетата си. Не е лошо, но е по-добре да замените картофите с каша, която е разрешена за кучета (оставяме месото). Това ще бъде здравословно и доста вкусно решение за диетата на вашия домашен любимец.

Авокадото е отрова

Кучетата са подобни на хората по много начини, но са устроени по различен начин от нас. Какво мога да кажа? Не цялата ни храна е здравословна за домашни любимци. Често ядем авокадо. Има хора, които просто обожават този плод. Не трябва обаче да се дава на кучета. Всичко е вредно за тях: от листата до семената. Пулпата също е опасна.

Авокадото съдържа определени ензими, които са отровни за кучетата. Така че не се заблуждавайте от тъжните очи на куче, което гледа хората, които ядат авокадо.

Сол

Една от най-опасните храни или добавки за кучета е солта. Оказва се така: не трябва да добавяте сол към храната, която вашето куче яде. Солта е истинска отрова.

„ Отравяне със сол“ е термин, който се прилага за кучета, които се чувстват зле поради твърде много сол в диетата си. Причинява хранителни разстройства и дори треперене.

Кучетата са лечими, но някои аспекти са трудни за коригиране. При тежко отравяне е необходима навременна професионална помощ. Само в тази ситуация можем да кажем, че кучето ще се чувства добре. И това не е сигурно, защото много зависи от ситуацията: степента на отравяне, специфичното здраве на домашния любимец и какъв вид помощ и как ще бъде предоставено на кучето.

брашно

Кучетата също дебелеят. Брашното им влияе негативно. Няма нужда да давате тестени изделия и кифлички, сладкиши и хляб. То е вредно за различни органи на кучето и може да причини диабет и сериозни здравословни проблеми, включително тумори. Кучето не трябва да яде брашно.

Между другото, кученцата искат много неща. По-добре е да не им давате веднага сладкиши и нишестени храни, в противен случай те ще поискат такава храна в бъдеще. Пристрастяването към захарта обаче е опасно. Може да причини увреждане на животното.

Захарта е опасна и за хората. Появява се и зависимост. Единствено кучетата са по-чувствителни към захарта и страдат от нейния излишък.

Шоколад

Дори парче шоколад има пагубен ефект върху кучето. В големи количества причинява отравяне. Има случаи, когато понякога на кучетата са давани сладкиши и шоколад и те развиват ужасни заболявания, включително панкреатит и хепатит. Шоколад не се дава на кучета. 

Обикновено първите симптоми на отравяне с шоколад се появяват 20 минути след като кучето го изяде. Наблюдава се слюноотделяне, което се засилва. В този случай кучето изпитва повръщане и диария. И това е най-добрият сценарий. Ако вашият домашен любимец е ял малко сладкиши. Големите дози шоколад могат да причинят гърчове.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft