Опасно ли е червеното петно ​​върху жълтъка?

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Опасно ли е червеното петно ​​върху жълтъка?
16024
Опасно ли е червеното петно ​​върху жълтъка?

Съгласете се, това е малко неприятно, когато сутринта искате да изпържите бъркани яйца, но откривате червена точка в разбитото яйце или върху жълтъка. Но какво е това и опасни ли са тъмните петна за хората?

Много хора наричат ​​тези червени петна ембрион, тъй като предполагат, че те се появяват в резултат на оплождане на яйцеклетката. Въпреки това, дори в яйца на кокошки, които никога не са виждали петел, подобни точки често присъстват.

Червените петна са кръв

Оказва се, че червените точки в яйцето са частици кръв или тъкан. По време на формирането яйцето е заобиколено от жълтъчен сак, който се прониква през кръвоносните съдове. При узряване жълтъкът се освобождава от този сак, в резултат на което последният се разрушава и уврежда кръвните вени. Поради това част от кръвта от съдовете влиза в жълтъка.

В допълнение, това може да се дължи на специфично генетично предразположение, както и на възрастта на птицата. Като правило, колкото по-старо е пилето, толкова по-често петна се появяват в яйцето.

Защо кръвта се среща по-често в кафявите яйца?

Според експерти около 15% от яйцата имат червени петна вътре. За мнозина е изненадващо, че в кафявите яйца попадат кръвни точки по-често от белите. Но това не е така, защото кокошките, които снасят кафяви яйца, са по-„уязвими“. Причината е много по-прозаична. Преди да се продадат, от всички яйца се премахват тези, които имат петна или други дефекти. Проверката на белите яйца е много по-лесна, защото черупките им са по-прозрачни, отколкото при кафявите. Така че, ако е от съществено значение за вас да не ядете пресечени яйца, купувайте бели.

Вредни ли са петна от кръв в яйцата за хората?

Червените точки на жълтъка са просто недостатък, който по никакъв начин не засяга човешкото тяло. Такива яйца могат безопасно да се консумират, без да се притеснявате за каквито и да е последствия за здравето. Ето защо яйцата, отхвърлени преди пускането на пазара, не се изхвърлят, а се използват като суровина за приготвяне на готови продукти.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft