От 4 години сестра ми отглежда чушки с цели кофи, използвайки просо а и вредителите бягат от него

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
От 4 години сестра ми отглежда чушки с цели кофи, използвайки просо а и вредителите бягат от него
4485
От 4 години сестра ми отглежда чушки с цели кофи, използвайки просо а и вредителите бягат от него

Сестра ми от няколко години купува просо за чушките си от магазина и след това бере и слага в кофи. Бере, бере ....

няма край!

Искам да ви кажа как го използва

Всеки градинар има свои собствени тайни за отглеждане на плодове и зеленчуци, които им помагат да добият добра реколта. Така сестра ми от няколко години купува просо за чушките си в магазина, а след това прибира в кофи. Искам да ви кажа как тя го използва и за ползите.

Просото помага да се отървете от насекомите

Сестра ми знае колко опасни могат да бъдат мравките за засадените култури. Затова тя взема просо и го поръсва на земята наоколо, така че мравките да напуснат дома си. Преди това не разбрах как обикновеното просо може да помогне да се отървете от насекомите, но по-късно се убедих в неговата ефективност. Един ден в моята градина се образува голям мравуняк. Никаква химия не помогна, но този метод успя да ме освободи от натрапници.

Съдържа голям брой полезни микроелементи

Просото съдържа много различни полезни компоненти, които действат добре на хумуса, кореновата система и зелените стъбла. Обикновената каша е в състояние да подхранва почвата, както никой друг тор. Но първо трябва да го сготвите.

Купете най-евтиния пакет просо, накиснете го в 5 литра вода. Оставете го за 24 часа или по-дълго. Просото трябва да набъбне - това е основната точка.

Изсипете течността в корените и леко вкопайте в самата каша. Пиперът след такова торене ще започне да расте много бързо.

Реална полза

Когато сестра ми за първи път използва просо в градината си, аз не вярвах в неговата ефективност. Обаче след първата реколта разбрах, че греша. Пиперът стана голям, месест, сочен, а храстите изобщо не боледуваха. Сега използвам просо през цялото време в лехите си с пипер.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft