Пет РАННИ симптома за развитие на пневмония:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Пет РАННИ симптома за развитие на пневмония:
161100
Пет РАННИ симптома за развитие на пневмония:

Ранната реакция на признаци на пневмония увеличава шансовете за леко заболяване и бързо възстановяване. Трябва да бъдете особено внимателни за появата на такива признаци при възрастните хора.

Пневмонията се характеризира с възпалително състояние, което засяга предимно алвеолите - малки въздушни торбички в белите дробове.

Приема най-тежките форми при възрастните хора.

Експертите са посочили пет ранни признака на развитие на пневмония

Кашлица. Кашлицата, която не изчезва, може да бъде основният първоначален симптом на пневмония. Има видове болести, придружени от интензивно натрупване на слуз в белите дробове - тогава при кашляне се отделя голямо количество храчки.

Топлина. Повечето хора с това състояние страдат от внезапна треска. Характеристика на състоянието, свързано конкретно с пневмония, е, че от време на време се появява фебрилно чувство, което се обръща в неочаквани атаки.

Диспнея. Един от най-ранните признаци на развиваща се пневмония са затруднения с дишането, които възникват при леко увеличаване на усилието (например при леко ускорена стъпка, изкачване на стълби). Това се случва, защото въздушните торбички в белите дробове могат да се напълнят с течност или гной.

Болка в гърдите. Това се случва при кашлица и дишане и може да бъде много тежко.

Умора. Борбата на имунната система с такава инфекция изисква много енергия, което може да провокира чувство на изтощение, загуба на сила.

Внимание, възраст! Колкото повече остаряваме, толкова по-малко надеждни са естествените защитни сили на организма. Възрастните хора са по-податливи на инфекции, включително пневмония. Това заболяване може да се развие при тях по различен начин от хората от други възрастови групи и да представлява реална заплаха за живота.

Пушачи. Те са изложени на по-голям общ риск от пневмония, независимо от възрастта. Хроничното пушене нарушава защитните механизми на белите дробове, което ги прави уязвими към инфекция.

Възстановяването от пневмония може да бъде трудно, като отнема от седмица до няколко месеца, предупредиха лекарите.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft