Пиле с лук и червен пипер

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Пиле с лук и червен пипер
2615
Пиле с лук и червен пипер

 

Това е една страхотна рецепта , за която са би необходими само пиле , лук, бульон, червен пипер, сол и заквасена сметана. Тя е изключително лесна и не изисква много усилия и време за готвене, а е една от най-вкусните рецепти с пиле на цялата планета.

 

Продукти:

900-1100 гр.

парчета пиле (за предпочитане бутчета)

Сол

2-3 с.л. обезсолено масло

900 гр. жълт лук (около 2-3 големи глави)

2 с.л. сладък червен пипер

1 ч.л. лют червен пипер

1 чаена чаша пилешки бульон

1/2 сметана за готвене

 

Начин на приготвяне:

Посолете пилешките парчета и ги оставете на стайна температура, докато нарежете лука. Нарежете лука по дължина.

Загрейте голям тиган на средно висока температура и разтопете маслото в него. Когато маслото се нагорещи сложете пилешките бутчета в тигана с кожата надолу, като предварително ги подсушите с кухненска хартия. Оставете пилешките парчета да се запържат за около 4-5 минути от едната страна, докато хванат кафява коричка, и след това ги обърнете и запърчета за около 2-3 минути и от другата страна. Извадете готовите пилешки бутчета от тигана и оставете настрани.

Добавете нарязаният лук в тигана и го запържете за около 7 минути, като бъркате постоянно и оберете останалите късчета пилешко месо, залепили се по дъното на тигана.

Добавете червен и черен пипер към лука и разбъркайте добре. Добавете пилешкия бульон към тигана и отново оберете останалите парченца по дъното на тигана. След това добавете и пилешките бутчета, като ги поставите върху лука. Покрийте тигана и ги оставете да се поварят за 20-25 минути на слаб огън. Когато пилето е готово (или когато соса се изпари напълно) преместете тигана от котлона. Ако желаете можете да продължите да готвите пилето, докато месото се отдели от кокълите, което ще ви отнеме още около 30 минути.

Пригответе пилето по ваш вкус и когато прецените, че то е готово го извадете от тигана. Оставете тигана да се охлади за около 1 минута и след това бавно добавете сметаната за готвене и сол на вкус. Ако сметаната е студена и охлади много бързо соса ви, можете да върнете тигана на котлона, само колкото леко да го затоплите. След това добавете пилешките парчета обратно в тигана и залейте със соса.

Може да гарнирате ястието с ориз, картофи или паста.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft