Ползите за здравето от сауната и парната баня

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
СПА
Ползите за здравето от сауната и парната баня
27318
Ползите за здравето от сауната и парната баня

Преди всичко сауната и парната баня трябва да се разглеждат като приятни и развлекателни процедури . Те осигуряват релаксираща и успокояваща атмосфера , която ни помага да се отпуснем напълно.

Именно по време на тези процедури може да почувстваме истинско спокойствие и задоволство както за тялото, така и за ума. С други думи, това е прекрасен начин да се справим с ежедневния стрес , и да посрещнем денят с усмивка на лицето.

Като цяло сауната и парната баня имат доказани и утвърдени ползи за здравето . Ето кои са и най-значимите им предимства:

ползите от сауната и парната баня

1. По време на сесия от 10-20 минути сауна, сърдечната честота се увеличава с 50-75%. Това предвижда същите метаболитни резултати, колкото и физическите упражнения. Повишеният сърдечен ритъм е еквивалентен на оживено ходене пеша. Сауната има положителен ефект върху кръвното налягане и регулира притока на кръв.

2. Кръвоносните съдове стават по-гъвкави и се увеличава кръвообръщението към крайниците. Притокът на кръв към кожата се увеличава, а това има положителен ефект и носи хранителни вещества, за подкожната и повърхностната тъкан . В резултат на което, кожата става по-свежа и здрава.

3. Парната баня и сауната предизвикват силно изпотяване, което усигурява цялостно прочистване на кожата и потните жлези . Кожата е най-големият орган в тялото . 30% от отпадъците в тялото преминават през кожата. Обилното изпотяване увеличава капацитета на детоксикация на кожата чрез отваряне на порите и пречистване на мърсотията от тялото.

4. При вземането на сауна, температурата на кожата се повишава до 40 ° C (104 ° F) и вътрешната телесна температура се повиши до около 38 ° C (100.4 ° F). Излагането на висока температура създава изкуствено състояние на треска. Температурата е част от естествения оздравителен процес на организма . Треската стимулира имунната система, в резултат на увеличеното производство на белите кръвни клетки, антитела и интерферон (антивирусен протеин, който се бори с рака).

5. Сауната и парната баня в комбинацията с масаж, са чудесен начин за да се въздейства върху мастна тъкан и помагат в битката срещу целулита . Хората, които редовно се възползват от тези процедури, твърдят, че се справят по-лесно с тежките симптоми на настинка и грип, кожата им става по здрава и свежа, а тялото изпълнено с енергия.

6. Някои от другите предимства на сауната и парната баня включват: освобождаване от болки и скованост при артрит ; помагат при лечение на респираторни проблеми, като например: бронхити, ларингити и синузит ; съживяват уморени и напрегнати мускули след физическо усилие; помагат ни да имаме чиста и здрава кожа , както и ясен тен.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft