Пред олтара булка попита младоженеца колко прави 15+6. Отговорът му я накара да избяга от сватбата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Пред олтара булка попита младоженеца колко прави 15+6. Отговорът му я накара да избяга от сватбата:
10679
Източник: blitz.bg
Пред олтара булка попита младоженеца колко прави 15+6. Отговорът му я накара да избяга от сватбата:

Сватбените традиции навсякъде по света са различни. Нееднократно сме чували за булки, избягали мигове преди да кажат заветното "да", но обикновено причината е, че не са сигурни в чувствата си или някакъв друг основателен аргумент.

Историята, разиграла се в индийския щат Утар Прадеш, обаче, държи първенството по най-изумителна причина за разваляне на сватба в целия свят:

Истински скандал се разразил, когато  булка решила в последния момент да отмени предстоящата сватба . Шокът за индийските жители се изразявал не в отмяната на церемонията, а причината момичето да откаже от предложената ръка и сърце. Булката не можела да стане съпруга на мъж, който открито лъжел за своите достойнства.

Индийска булка

Какво толкова е разстроило индийското момиче?

Относно сватбите в Индия

Браковете в Индия се различават от сватбите в България. Булката и младоженецът обикновено се запознават малко преди бракосъчетанието. Голяма роля при подбора на съпрузи играят родителите на младите: сватбите по сметка са все още актуални. Бъдещият съпруг преди сватбата трябва да направи благоприятно впечатление на булката и нейното семейство. За това мъжът дарява щедри подаръци на избраничката си: например скъпи дрехи, бижута и пари.

Но всички подаръци може да се окажат напразни, ако булката не е сигурна в своя избор. За щастие договорните бракове стават все по-рядко срещани в Индия. Роднините на булката й намират младоженец, но оставят възможност за избор.

индийска сватба

Изпитание за младоженеца

Ден преди сватбата, булката от Утар Прадеш задала на бъдещия съпруг прост въпрос: "Колко е 15 + 6?" Представете си изненадата й, когато младоженецът не успял правилно да реши лесната задача. Мъжът явно нервничал, не можел ясно да формулира отговора си. След няколко секунди колебание той казал: "17". Отговорът буквално шокирал булката и нейните близки. Всеки петокласник в Индия би могъл да се справи с простия пример. Но избраникът й не успял да го реши.

Булката била толкова разстроена от отговора му, че веднага започнала да се колебае в решението си да се омъжи. Роднините на младоженеца се опитали да я уговорят, но не се получило. Раздразнена, че младоженецът е неграмотен и се опитал да го скрие, булката решила да отмени сватбата. Бащата на булката Мохар Сингх подкрепил решението на момичето, въпреки факта, че той участвал активно в подготовката на сватбата. Семейството върнало подарените ценности обратно.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft