Пред сградата на Парламента ври и кипи! Протестиращи щурмуваха сградата

вход през zajenata.bg
За Жената
Инциденти
Пред сградата на Парламента ври и кипи! Протестиращи щурмуваха сградата
3520
Източник: news.bg
Пред сградата на Парламента ври и кипи! Протестиращи щурмуваха сградата

Депутатите се страхуват Народното събрание да не бъде разрушено и да не пострадат хора. Това се налага като основно притеснение сред депутатите, които са в сградата на Народното събрание.

Пред журналисти за протеста на активистите и привържениците на ПП "Възраждане" Ивайло Мирчев от "Демократична България" заяви, че е нормалното за полицията е, без да нараняват гражданите, да направят всичко възможно да запазят обществения ред.

Мирчев не знае дали протестиращите ще могат да пробият кордона на полицията, за да нахлуят в парламента. Той уточни, че дори когато е протестирал и е бил на протестите, никога не се е стигало до такъв щурм на държавна сграда.

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев се надява протестът на "Възраждане" да мине без щети, последствия и пострадали хора. Не бива да се допуска парламентът да бъде разрушен и това е не само най-важната институция за демокрацията, но и държавна институция, подчерта Дончев.

Той се надява полицията да успее да овладее протеста, като препрати медиите да питат управляващите за това какви да бъдат действията на органите на реда.

Депутатът от "Възраждане" Елена Гунчева иска НСО да отвори централния вход на Народното събрание, за да може протестиращите и активистите на партията на Костадин Костадинов да влязат в парламента.

Пред журналисти в Народното събрание Гунчева заяви, че хората не са заради нея или заради партията на протеста, а заради правото си на труд и на свобода. България е отвън, посочи тя.

"Управляващите трябва да чуят гласа на народа.

Ние не искаме ексцесии, насилие, разрушения или погром на Народното събрание. На хората им омръзна, ние казваме на хората не на насилието и погрома на Народното събрание, категорична бе Гунчева.

На въпрос докога така, Гунчева заяви: "скоро ще се разбере".

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft