Преимущества на късите нокти

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Маникюр
Преимущества на късите нокти
23151
Преимущества на късите нокти

 

 

 

 

 

Милиони жени по света нямат проблем да плащат, за да им оформят, лакират, декорират или удължат ноктите. Това поведение не трябва да се осъжда, но ако веднъж подържите ноктите си къси и видите колко повече преимущества има това, вече никога няма да искате да пръскате луди пари, за да имате дълги и кокетни нокти.

Тук са изброени някои от най-главните преимущества на късите нокти.

1. Те са здрави

Няма значение дали ноктите ви са здрави или меки, ако искате да ги държите къси, няма нужда да ги мажете с гелове и други подобни препарати. Подръжте ги известно време без лакове върху тях, които да сменяте през ден, за да могат да подишат и да придобият естествен блясък и здравина.

2. Изглеждат чисти

Добре оформените къси нокти винаги изглеждат добре и няма как да се запитате дали можете да се покажете пред хора с тези нокти. Учителите и професорите няма да имат проблем с това, а бъдещият ви работодател няма да гледа CV-то ви и да се чуди как постигате великолепни умения с компютъра с тези гарванови нокти. Късите нокти не са недостатък за бляскави партита и събития. Само си спомнете за последната снимка на някоя любима актриса и ще се усетите, че не сте й забелязали ноктите, защото те са или къси или със среден размер.

3. Тъмните цветове отиват повече на къси нокти

Можете да ги лакирате тъмно червено, кафяво или дори синьо. Ноктите изглеждат стилно и класно и ако комбинирате тъмния лак със същия цвят обувки, резултатът ще е невероятен. Или ако тоалетът ви е черен, а само обувките и лакът е червен, всички ще си помислят какъв неверятен вкус имате!

4. По-лесни са за поддръжка

Вече няма да имет нужда от специална четка за поддръжка и определено ще изхвърлите доста неща от несисера си. Само ви трябва една малка пиличка, за да ги оформяте и ножичка да премахвате кожичките, което ще ви отнеме около 10-тина минутки. Ако сте си поддържали сами дългите нокти, много добре знаете колко време отнема и то определено не е 10-тина минути.

5. Правите нещата по-лесно

Писането на компютър с дълги нокти е истинско мъчение. С къси нокти е много лесно да се взимат монети, игли и куп други малки предмети, лесно е да се натискат бутони, да се откопчават и закопчават дрехи без усилия, да се ходи на шопинг без опасност да счупим някой нокът докато пробваме дъкни.

6. По-евтина поддръжка

Вече няма нужда да прускате луди пари за поддръжка на маникюра си. Ако искате, можете да го правите, но определено не е толкова наложащо както е при дългите нокти. Можете за много кратко време и сами да си оформите и да направите маникюра си невероятен. Можете да експериментирате с различни лакове и декорации и само ако имате настроение и средства да пробвате нещо ново при маникюристката, докато при дългите нокти регуларното посещение в салона е задължително.

7. По-малко стрес и проблеми

Какво става ако отидете на ваканция и счупите нокът? Кой е най-лесният начин да изчистите банята без да счупите нокът? Или да направите морковена салата без да си отрежете пръст? И това са само някои от нещата, когато трябва да имаме предвид, ако имаме дълги нокти. А както много често се случва, ноктите се чупят в най-неподходящия момент за това, който няма как да се предвиди или предотврати.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft