Проблемна връзка между зет и свекърва: защо той не й позволява да пренощува в къщата му

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Връзки
Проблемна връзка между зет и свекърва: защо той не й позволява да пренощува в къщата му
6607
Проблемна връзка между зет и свекърва: защо той не й позволява да пренощува в къщата му

Моята колежка, която работи в съседния отдел, Ани - дойде на работа един ден с тъжно настроение. По обяд отидохме с нея на кафе и тя ми разказа тъжна история: Съпругът ѝ не позволява на тъща си да пренощува в къщата му, въпреки че често гледа внучка си. Ето какво разказа Ани:

Ето нейната история:

- Майка ми вече е пенсионерка, тя е на 60, но продължава да работи. Имаме дъщеря, тя ходи на училище в първи клас. Докато работех на непълно работно време, можех да взема дъщеря си от училище. Но шефът ми постави ултиматум: или ще работя на пълен работен ден, или трябва да напусна.

Не исках да се отказвам, съпругът ми не можеше да изхрани цялото семейство сам. Тогава реших: ще наемем бавачка за Лиза. И без колебание предложих майка ми да напусне работата си и да гледа внучката си. Мама има пенсия и сега ние със съпруга ми ще плащаме за нейната работа като "бавачка".

Мама се съгласи с моето предложение. Няма по-добра бавачка за дъщеря ни, като скъпата ѝ баба. По принцип съпругът ми също нямаше нищо против.

Но докато навън беше хубаво времето, майка ми идваше на работа всеки ден. Щом настъпи есента, тя обяви, че ще прекарва нощта при нас през делничните дни, а през уикенда ще си ходи в апартамента. Вечер е тъмно и е трудно мама да се прибере вкъщи.

Съпругът ми категорично се противопостави на подобно предложение. Каза на майка ми, че не обича "чужди хора в къщата" (майка ми е чужда?!). Затова или я оставяме да идва всеки ден при нас, или той ще наеме друга бавачка, която няма да нощува в нашата къща.

Мама започна да плаче, но какво да направя? Въпреки че съпругът ми е добър, той има твърд характер. Не обича да му противоречат.

Обясни ми, че живее сам от 20-годишна възраст и вече не си спомня какво е било да живееш с родителите си под един покрив. Той не се нуждае от любопитни погледи в къщата, въпреки че мама не ни е чужда.

И сега, в продължение на няколко дни след този инцидент, майка ми не е идвала у нас. И съпругът ми доведе млада бавачка в къщата.

С поведението си тя не е безразлична към съпруга ми. И вече започвам да се тревожа за семейството си: тази детегледачка няма ли да стане причина за разпадане на семейство ни?

Но има и втори проблем: майка ми. В крайна сметка именно аз настоявах тя да напусне работата си. Тя не може да живее с оскъдната си пенсия. И няма да можем да плащаме заплатата на бавачката и да издържаме финансово и майка ми. Не знам какво да правя.

Какъв съвет бих могла да дам на приятелката ми? В крайна сметка това е нейното семейство и тя трябва сама да реши проблемите си. Да говори отново със съпруга си, да купи на майка си апартамент в същата сграда или някъде наблизо, или размени жилището си с някого. Това се практикува и днес. Освен това майка ѝ има тристаен апартамент: може да ѝ предложи да замени апартамента си за едностаен с доплащане.

С такава забележка приключи разговорът ни с моята приятелка. И какво ще се случи по-нататък - нека решат на семейния съвет.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft