Няма да може да устоите на невероятния й аромат и деликатния вкус на домашен крем, съчетан с хрупкав блат с орехи и сушени плодове! Тази торта е просто съвършено вкусна, а приготвянето й никак не е трудно, особено ако следвате стъпките по-долу. Ето необходимите продукти за невероятно вкусната Торта Орехов сплит :
Торта Орехов сплит
Продукти:
- 150 г ситно нарязани орехи
- 150 г ситно нарязани сушени смокини
- 150 г ситно нарязани стафиди
- настъргана кора от 1 портокал
- 60 г универсално брашно
- 9 белтъка
- 150 г захар
За плънката:
- 9 жълтъка
- 125 г пудра захар
- 1 пакетче ванилова захар
- 150 г масло
Приготвяне:
В купа смесете сухите съставки - натрошените орехи, сушените плодове, настърганата портокалова кора:
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Прибавете брашното и разбъркайте хубаво сместа.
Разбийте белтъците до твърди върхове, като постепенно добавяте захарта.
Снимка: YouTube
Добавете постепенно сухите съставки в белтъците (на порции) и бавно разбъркайте с лъжица или шпатула отдолу-нагоре, за да не спадне обемът им.
Разпределете сместа в правоъгълна тава за печене или кръгла с диаметър 30 см, покрита с хартия за печене.
Снимка: YouTube
Печете 25 минути във фурна, предварително загрята на 180 градуса.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Разбийте жълтъците със захарта и ванилията, след което ги сварете на водна баня, като бъркате непрекъснато, докато се сгъстят (10-15 минути).
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Оставете крема да се охлади.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Разбийте маслото до пухкавост, след което постепенно го добавете към крема.
Снимка: YouTube
СЪБИРАНЕ НА ТОРТАТА: кора, 1/2 крем (отделете малко крем за намазване отгоре), кора, 1/2 крем, кора и тънък слой от крема най-отгоре.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Декорирайте с малко разтопен шоколад и натрошени орехи.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Най-добре е да оставите тортата в хладилник за поне 6-8 часа, но може да я поднесете и веднага.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!