Проф. Балтов-Много притеснителна тенденция в случаите с covid 19 в България

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Проф. Балтов-Много притеснителна тенденция в случаите с covid 19 в България
1979
Проф. Балтов-Много притеснителна тенденция в случаите с covid 19 в България

За последните 2 седмици се увеличава броя на младите пациенти с коронавирус. Има пик на млади хора.

Това заяви проф. Асен Балтов, директор на болница Пирогов, пред Нова телевизия.

Те са били на дискотеки, балове, ресторанти, на тях им се дават антибиотици, не е голям процентът на приети за болнични лечения, разясни още шефът на Пирогов.

Спортуването в общи помещения – фитнеса, води до по-сериозни разболявания, поема се по-голямо количество от вируса и боледуването става по-тежко. Още при началните симптоми на болест, не трябва да има никакво тичане и никакви физическо натоварване, разясни още проф. Балтов. „Драмата си я правят хората, които не носят маски. Когато работиш в медицинска среда, е много рисково, и най-малкият пропуск в предпазването от зараза може да доведе до инфекция“, обясни още шефа на Пирогов.

Тромбозиране на малките съдове се наблюдава при болните от коронавирус, освен алвеолите на белия дроб, които са силно засегнати има и малки микротромби, които също усложняват клиничната картина на болните,обясни проф. Балтов.

В Пирогов се правят по 150 теста на ден, но това се налага, защото всеки един болен от коронавирус има повече контактни лица в момента, обясни още медикът.

Вирусът е прекалено нов, и още е рано за изводи какво влияе и какво не, това се отнася и за ваксините и за медикаментите според проф. Балтов.

„Аз мисля, че юли и август ще са хубави месеци и дано да се ограничи заболяването. Вирусът отслабва, младите ще го изкарат по-леко, но трябва да се внимава за това как и колко хора заразяват и това е основното.“

Преди 3 дни е прекратен договора с фирмата доставяща храна, за която стана ясно, че е предоставяла развалени храни с изтекъл срок на годност. „Никой не може да предположи, че това е възможно, имаме нова фирма, доставяща храна и ще бъдат правени повече проверки, увери проф. Балтов.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft