Проф. Кантарджиев-Очакваме увеличаване на случаите

вход през zajenata.bg
За Жената
Проф. Кантарджиев-Очакваме увеличаване на случаите
1224
Проф. Кантарджиев-Очакваме увеличаване на случаите

Извънредната епидемична обстановка трябва да продължи. Да се надяваме, че дотогава ще можем да удържим положението, да няма много рязко увеличаване на заразените с коронавирус.

Това заяви в телевизионно интервю директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф.

Тодор Кантарджиев. „Надявам се да не се стигне до нова изолация. Да сме разумни и да правим това, което трябва”, призова той. „До днешна дата това, което става в училищата и в детските градини, са случаи на хора, които са заразени отвън.

От тази седмица очакваме увеличаване на случаите при контакт на учениците. МОН заедно с комисията от МЗ направиха много. Това, че се даде възможност по места да се решават проблемите, е най-добрата крачка в ограничаването на случаите. Очаквам едно увеличение след отварянето на училищата. Каквито и мерки да се правят, ще има увеличение. Надявам се да е слабо”, каза той. Според него обаче няма да се стигне до затваряне на училища.

„Децата и родителите са разумни”, посочи специалистът. По думите на проф. Кантарджиев, в момента у нас се наблюдава тенденция към слабо намаляване на случаите. Той отново подчерта колко е важно носенето на предпазни мерки. „Никъде не се намери научна статия, която да е против маските и която казва, че маските не помагат.

Казва се, че не предпазват на 100%, но помагат. Изолацията и носенето на маски ликвидира морбилите през пролетта.  Хубаво е да носим маски. Всичко, което предпазва от К-19, предпазва и от грипа”, подчерта той.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft