Чистим банята с оцет и течен сапун: Пръскаш, оставяш за половин час и мръсотията сама пада и от плочките, и от фугите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Чистим банята с оцет и течен сапун: Пръскаш, оставяш за половин час и мръсотията сама пада и от плочките, и от фугите!
9073
Чистим банята с оцет и течен сапун: Пръскаш, оставяш за половин час и мръсотията сама пада и от плочките, и от фугите!

Банята е мястото, което всяка домакиня чисти с неудоволствие. Между фугите на плочките задължително се трупат мръсотия и мухъл, а с времето става все по-трудно да ги изчистиш.

Особено неприятни за чистене са плочките, върху които често остават следи от водни пръски, душът, покрит с варовик, следите от сапун ... за да се отървете от подобни замърсявания, обикновено трябва да отделите няколко часа от времето си. А най-тъжното е, че дори скъпите почистващи препарати не решават бързо проблема.

За да улесним процеса на почистване и да ви помогнем да освободите време за други домакински дейности или почивка, искаме да споделим с вас рецепта за смес, която ще ви помогне незабавно да се отървете дори от най-упоритите замърсявания.

бяла баня

За да си приготвите универсален почистващ препарат за банята, ще ви трябват:

  • 1 чаша течен сапун
  • 1 чаша топъл хранителен оцет
  • фуния
  • пулверизатор
  • гъба

Как се прави:

Загрейте оцета на печката до температура, при която можете свободно да потопите пръстите си в течността.

купа с оцет

Налейте затопления оцет през фунията в бутилката със спрей и добавете към него течния сапун. Разклатете внимателно сместа. Компонентите на сместа трябва да се смесят добре, но не трябва да се допуска силно разпенване.

почистващ препарат

Напръскайте сместа върху повърхност, която трябва да се почисти, и я избършете с гъба. Необходимо е да работите с ръкавици, за да не повредите ръцете си при досега с оцета.

пулверизатор

Обръщаме вашето внимание на факта, че такъв продукт за почистване на дома не може да се използва за почистване на плочки със силиконови и гумирани шевове, тъй като оцетът може да ги разтвори.

Оставете спрея да действа върху плочките за 30 минути и след това го изплакнете с хладка вода. Ще се изненадате колко бързо и лесно ще почистите мръсотията.

как да почистим плочките

Приготвената смес може да се използва и за почистване на пода. Най-важното е да внимавате да не се подхлъзнете и да не паднете върху сапуна.

Не се притеснявайте, че след почистване банята ще има силна миризма на оцет. Поради наличието на течен сапун в почистващото средство, миризмата на оцет ще бъде почти незабележима и много бързо ще изчезне напълно.

чистене на банята

Предимството на това почистващо средство е не само неговата ефективност, но и ниската му цена, както и минималното съдържание на химикали, което не може да се каже за купешките средства за измиване на банята.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft