250 гр. брашно тип 1150
	18 с.л. мас
	2 бр. яйца
	1 бр. яйчен жълтък
	1 бр. пилешки гърди
	300 гр. дроб - черен телешки
	160 гр. лук кромид - стар
	80 гр. моркови
	2 гр. черен пипер млян
Нарежете месото и дроба на парченца и ги оваляйте в брашно. Запържете ги в мазнината заедно със ситно нарязаните лук и морков. Поръсете плънката със сол и черен пипер и я оставете да се задуши в същия съд. Ако е необходимо, долейте малко топла вода или месен бульон. Пригответе тестото от брашното, 60 г мас, 2 яйца и щипка сол и го сложете на хладно място за половин час. Намажете с масло (или олио) тавата и разстелете в нея 2/3 от тестото. Върху него изсипете поизстиналата плънка и я покрийте с останалото тесто. Намажете го отгоре с жълтъка. Сложете питата да се пече в предварително загрята фурна около 1/2 час.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








