Първата балканска страна, в която COVID-19 си отиде

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Първата балканска страна, в която COVID-19 си отиде
5290
Първата балканска страна, в която COVID-19 си отиде

Правителството на Черна гора съобщи, че всички пациенти, заболели от COVID-19 в страната, вече са оздравели, предаде пресслужбата на черногорското правителство. "В нашата страна вече няма заразени с вируса COVID-19.

Черна гора до 17 март, когато беше потвърден първият случай на заразяване, бе последната европейска страна без вируса", се посочва в съобщението.

Според данни на Института за обществено здраве на Черна гора от началото на пандемията в страната са се разболели 324 души, като 9 от тях са починали. По-рано през този месец черногорският премиер Душко Маркович описа Черна гора като туристическа дестинация, в която скоро коронавирусната пандемия няма да бъде заплаха.

Правителството в Подгорица обяви, че очаква туристическият сезон да започне на 1 юли. Експерти са направили предложения как да бъдат приложени правилата за дистанция на плажовете и в хотелите. Властите в Черна гора рекламират държавата като дестинация, която ще бъде „свободна от коронавирус” през лятото. Подгорица иска да привлече повече туристи, за да спаси летния сезон.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft