Пъстърва със сос
	500 г филе от пъстърва
	2 зелени чушки
	2 червени чушки
	1 глава кромид лук
	400 г консервирани домати
	2 скилидки чесън
	100 мл бяло вино
	1-2 ч. л. захар
	дафинов лист
	щипка смлян кимион
	сол
	смлян черен пипер
	копър
	магданоз
	• Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се запържват в олио за около 4 минути.
	• Добавят се нарязани на ивици чушки и се разбърква.
	• Похлупва се с капак.
	• Огънят се намалява и сместа се задушава за около 4-5 минути.
	• Прибавят се захар, щипка кимион и се разбърква добре.
	• Оставя се за 2 минути.
	• Прибавят се доматите (ако са цели се нарязват на кубчета), виното, дафинов лист.
	• Посолява се и се оставя да къкри на тих огън около 15 минути.
	• Рибното филе се нарязва на порционни парчета и се запържва в олио за 1-2 минути от всяка страна.
	• Запържените парчета риба се прибавят към соса.
	• Рибата със сос от чушки се задушава за 5 минути.
	• Преди сервирането се поръсва с дребно нарязан копър (магданоз или друго).
	• Гарнитура : с картофено пюре, бял ориз или препечени филии хляб. 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                            







