РЕШЕНО! Министър Сачева издаде Заповедта за хората, които ще получат финансова помощ заради локдауна

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
РЕШЕНО! Министър Сачева издаде Заповедта за хората, които ще получат финансова помощ заради локдауна
2996
РЕШЕНО! Министър Сачева издаде Заповедта за хората, които ще получат финансова помощ заради локдауна

Министър Деница Сачева издаде заповед за финансовите компенсации, които ще бъдат отпуснати във връзка с локдауна до 21 декември.

  • Предвидена е финансова помощ за заетите в барове, механи, винарни, бирарии, кафенета, езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи.
  • Работещите във фирми за организиране на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма също ще имат право на компенсация.

Служителите в търговските обекти, намиращи се в търговски център тип МОЛ, с изключение на магазини за хранителни стоки, дрогериите, оптиките и зоомагазините, също ще бъдат подпомогнати. Заетите в икономическите дейности, свързани с концерти, създаване и представяне на представления на живо като оперни, оперетни, циркови и други сценични произведения, работещите в музеи, както и режисьори, продуценти, сценографи, дизайнери на костюми и осветление, технически специалисти също ще имат право на компенсации.

Заетите в дейности в тренировъчен и състезателен характер, както и работещите в солариуми, сауни, салони за отслабване и масажи, също ще имат право на финансова помощ, която ще се отпуска за не повече от 60 дни, в които са ползвали неплатен отпуск във връзка с наложените ограничения за осъществяване на дейността.

В размер на 24 лв.

ще е компенсацията за тези, които са в неплатен отпуск и се осигуряват на 8-часов работен ден.

Работодателите се задължават да запазят заетостта на работниците и служителите, за период, който е равен на този, през който са изплащани компенсации.

Документите за изплащане на помощта ще се подават в дирекция “Бюро по труда” и ще бъдат разглеждани  срок от 10 работни дни след получаването им.

Изплащането на компенсациите ще се осъществява до 5 работни дни след одобрението на подаденото заявление

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft