Руло "Стефани"
	Продукти:
	500 гр смляно месo
	1 глава лук
	2 яйца - единият белтък е за намазване
	2 филии стар хляб, накиснат в мляко или вода
	магданоз
	чубрица
	сол и черен пипер на вкус
	зехтин
	Плънка:
	3-4 твърдо сварени яйца
	2 сварени моркова, нарязани по дължина на ивици
	2-3 кисели краставички, нарязани по дължина на ивици
	За поръсване:
	1 с.л. галета
	1 с.л.зехтин
	кашкавал
	Начин на приготвяне:
	Нарежете на ситно лука, заедно с подправките, натрошените изцедени от водата филии хляб и яйцата, омесете каймата, покрийте с прозрачно фолио и оставете за 30 минути в хладилника.
	Върху фолио разстелете каймата във формата на правоъгълник.
	В средата по цялата дължина разпределете плънката.
	Завийте внимателно на руло.
	Преместете рулото в намазнена тава.
	Намажете го с останалия белтък, без да го разбивате.
	Поръсете с галета и напръскайте леко със зехтин.
	Край рулото, в тавата налейте 200-250 мл вода.
	Покрийте с алуминиево фолио и печете 30-35 минути в загрята до 180 градуса фурна.
	Извадете рулото, махнете фолиото, полейте го с мазнина и поръсете с настърган кашкавал.
	Запечете още 5-10 минути.
	 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







