Руло Стефани рецепта
	Необходими продукти
	* Кайма - 560 гр.
	* 2. Кромид лук - 60 гр.
	* 3. Магданоз - 20 гр.
	* 4. Моркови - 50 гр.
	* 5. Целина - 60 гр.
	* 6. Хляб - 90 гр.
	* 7. Яйца - 3 бр (1 за сместа, 1 за намазване и 1 варено яйце за плънката)
	* 8. Галета - 10 гр.
	* 9. Кашкавал - 20 гр.
	* 10. Растително масло - 40 гр.
	* 11. Прясно масло - 20 гр.
	* 12. Сол - 10 гр.
	# От смляното месо, ситно нарязаните лук и магданоз, накиснатият във водата и изтискан хляб, яйцата, смления черен пипер и сол на вкус се приготвя смес като за пържени кюфтета, която, след като престои в хладилник около 40 минути, се разстила върху мокра кърпа на пласт с дебелина 1,5 – 2 см във форма на правоъгълник.
	# Отгоре по дължината й през 2 – 3 см се слагат на редове нарязаните на ивичкис дължина 0,5 – 1 см задушени в маста и прясното масло моркови и целина, а по средата – ред от твърдо сварените яйца, нарязани на половинки.
	# С помоща на кърпата сместа се повдига и се увива на руло. Рулото се притиска по дължината, а в краищата се загъва, за да не изпадне плънката, поставя се в намазана с масло тава, намазва се отгоре и отстрани с разбития белтък, поръсва се с галетата и настъргания кашкавал, полива се с останалата мазнина, набожда се на няколко места с вилица и се пече във фурна.
	# Петнадесет минути преди изваждането му от фурната рулото се залива с останалото разтопено прясно масло.
	# Готовото руло, след като престои 15 – 20 минути, се нарязва на филийки с дебелина 1 – 1,5 см, които се поставят в загрети чинии и се гарнират с пържени картофи, зеленчуци с масло, ориз или друга подходяща гарнитура.
Забележка: Ако нарязаните твърдо сварени яйца и задушените зеленчуци, нарязани на къбчета се размесят с смляното месо, се получава руло мозайка.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







