СЗО посочи кои са маските, които спират новия вирус:

вход през zajenata.bg
За Жената
СЗО посочи кои са маските, които спират новия вирус:
2243
СЗО посочи кои са маските, които спират новия вирус:

Все повече научни доказателства показват, че използването на маски като цяло може да помогне за предотвратяване на разпространението на коронавируса. Едно проучване, публикувано в медицинското списание Lancet през юни, сравнява скоростта на предаване в 16 държави и установява, че „както N95, така и хирургическите маски имат по-силна връзка със защитата в сравнение с еднослойните маски“.

Маските от плат са ефикасни дори срещу новите варианти на коронавируса, защото начинът на предаване е същият, обяви Световната здравна организация. В зоните, в които вирусът циркулира, маските трябва да бъдат носени, когато хората са струпани на едно място и е невъзможно да се спазва най-малко метър дистанция, както и в стаите, които не се проветряват или се проветряват малко, поясни представителката на СЗО Мария Ван Керхов, цитирана от Франс прес.

Германия и Австрия наложиха носене на медицински маски в магазините и обществения транспорт.

Френското правителство иска да не се използват някои маски от плат, сред които ушите у дома, за които смята, че не предпазват срещу новите варианти на вируса, смятани за по-заразни.

По този повод представителката на СЗО каза, че държавите са свободни да взимат мерки, които сметнат за нужни. "Но дори и при вариантите, които могат да бъдат по-заразни, ние нямаме никакви индикации, навеждащи на мисълта, че начинът на предаване се е променил", каза тя. Ето защо на този етап СЗО няма намерение да променя действащите препоръки относно маските.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft