Слагам бутилка вода до всеки корен и доматите се превиват от плод - ето как се прави:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Слагам бутилка вода до всеки корен и доматите се превиват от плод - ето как се прави:
1014
Източник: actualno.com
Слагам бутилка вода до всеки корен и доматите се превиват от плод - ето как се прави:

Много от нас вече избират сами да отглеждат своите плодове и зеленчуци - на вилата, на двора у дома и дори на балкона. Но идва моментът през лятото, когато на всеки му се полага да отиде на заслужена почивка и започват притеснения за бъдещата реколта - ако отсъствате седмица – две, много вероятно е, когато се върнете от отпуска, растенията да са напълно увехнали.

Ако все пак не искате да се лишавате от малко почивка, полагаща се на всеки човек, трябва да свършите няколко важни неща, които да ви гарантират, че зеленчуците няма да бъдат умъртвени.

Какво да направите, ако искате да заварите градината си в добро състояние след почивка? Ето как най-добре да се погрижите за доматите , докато ви няма:

колтучене домати

Оплевете

Най-напред е необходимо да се заловите с оплевяването на вашата градина. За предпочитане е да го направите ден, преди да заминете на почивка. Така ще сте сигурни, че плевелите няма да черпят от водата, нужна на растенията, за да живеят.

Напоете градината

Напоете обилно градината с вода. Водата е добре да проникне в дълбочина, така че да насърчите корените да проникнат още по-дълбоко в почвата. Така ще им дадете доста време аванс, преди да бъдат изсушени. Почвата е нужно да бъде почти разкаляна.

мулчиране на домати

Мулчирайте

Още един трик, с който да поддържате градината в добро състояние, докато ви няма. Сложете дебел слой мулч, който да държи влагата за колкото се може по-дълго време.

Няколко бутилки с вода до всеки корен

Ако разполагате с капково напояване или такова с таймер, проблемът ви ще бъде решен за отрицателно кратко време. Ако обаче не сте се погрижили по-рано за това, то можете набързо да изобретите и сами поливана система, с помощта на няколко бутилки с вода. Този трик винаги работи.

За целта е нужно да изрежете дъното на бутилките, които предварително сте си подготвили. Поставете ги до всеки корен с домат и ги налейте с вода. Важно е да вмъкнем, че бутилката трябва да бъде забита в почвата с гърлото надолу.

напояване с бутики

По този начин тя по-бавно ще се изпразва и ще знаете, че растението няма да бъде лишено от вода. Направете това и бъдете спокойни за вашите зеленчуци, докато сте на стотици километри разстояние от тях!

реколта от домати

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft