Смразяващи разкрития за кончината на легендата Диего Марадона: бавна и агонизираща смърт посочиха в медицински доклад!

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Смразяващи разкрития за кончината на легендата Диего Марадона: бавна и агонизираща смърт посочиха в медицински доклад!
2402
Смразяващи разкрития за кончината на легендата Диего Марадона: бавна и агонизираща смърт посочиха в медицински доклад!

Легендата на аржентинския футбол Диего Марадона, който почина през ноември 2020 г.  е получил "неадекватно и безразсъдно" лечение от медицинския екип, който го заобикаля, малко преди смъртта му водещо до бавна агония, взриви експертен доклад, публикуван в петък. 

В документ от 70 страници медицинската комисия, натоварена да разследва по искане на аржентинското правосъдие последните часове на световната звезда, определи, че Диего Марадона започва да умира най-малко 12 часа, преди да бъде открит безжизнен и издържа период на продължителна агония .

Марадона е получил неадекватно, недостатъчно и хаотично лечение като за неговото състояние, в последните няколко седмици преди фаталния изход - пише в заключението. - То е довело до бавна и агонизираща смърт, като само приемането на огромни дози болкоуспокояващи е спирала това да бъде и болезнена такава."

В доклада пише също, че "съвсем ясни признаци" за влошено състояние и заплаха за живота на Диего са пренебрегнати в седмицата, преди да настъпи смъртта. Прокуратурата ще трябва да определи дали това е станало от некомпетентност или съвсем съзнателно и умишлено.

Според заключението, Марадона е "започнал да умира" 12 часа преди да настъпи смъртта.

Въпреки това не му е оказана никаква помощ, не е извикан екип или не са взети други мерки.

Той си е лежал в стаята си в къщата в Тигре, а хората, които са се грижили за здравето му, са били в съседни помещения и не са предприели нищо.

"При цялостното му недобро здравословно състояние и конкретните клинични и клинично-психиатрични влошавания от месеците юни, юли и август 2020-а, Марадона е трябвало да бъде третиран в болнично заведение, а не при домашни условия - гласи докладът. - Диего не е бил напълно способен да взима решения и заради ментални проблеми, и заради приеманите медикаменти.

Екипът около пациента, в който има и медицински лица, е подценил опасностите от фатален край, въпреки че след извършената операция дни по-рано, той е знаел за тях."

В началото на ноември, около 20 дни преди да си отиде от света, Марадона бе опериран и бе отстранен хематом от мозъка му. Професорът Леополдо Луке, който извърши интервенцията, ще бъде съден от семейството на Диего заради това, че не е наредил неговото оставане в болница въпреки очевидната нужда от възстановяване именно в такива условия.

В заключението на експертите пише, че е напълно възможно именно недоброто възстановяване от операцията да е пряка причина за влошаване на цялостното състояние на Марадона, за отказване на функции в организма му и, следствие на това, на смъртта му.

Общо срещу 7 души са повдигнати обвинения, като сред тях са Луке, психотерапевта Аугустина Косачов, две мединицски сестри, живяли в къщата на Диего в последните му месеци, както и адвокатът Матиас Морла - юридически съветник и импресарио на легендата.

  

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft