Спомняте ли си най-дебелото момче в света, което тежеше 192 кг.? Ето какво се случва с него! (снимка)

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Спомняте ли си най-дебелото момче в света, което тежеше 192 кг.? Ето какво се случва с него! (снимка)
8568
Спомняте ли си най-дебелото момче в света, което тежеше 192 кг.? Ето какво се случва с него! (снимка)

21 век внесе в нашия живот не само съвременни технологии, но и бързото хранене, което изобщо не е полезно. Особено вреди на децата, защото те свикват с него много по-бързо от възрастните. Момчето Ария Пермана от Индонезия стана жертва на любовта към коварната бърза храна.

Теглото му достигна 192 килограма, преди той и родителите му да вземат решение за радикални мерки.

Наднорменото тегло, като възмездие за любовта към храната

Родителите на момчето забелязаха първите тревожни признаци, когато е бил на 5 години. Ария не се движеше много, предпочиташе компанията на чиниите пред игри с връстниците си. Той яде двойна порция и не беше против да получи допълнително.

На 10 години ситуацията излезе напълно извън контрол. В диетата на тийнейджъра ежедневно присъстваха подсладени газирани напитки, чипс, бързи тестени закуски и бързо приготвена юфка. Теглото на момчето нараства главоломно, докато достигне нивото от 192 килограма.

Ария се оказа заложник на собствените си мазнини: не можеше да ходи на училище, трябваше да се мие в басейна и да спи на специална платформа. Обикновените мебели не издържаха на обемното момче.

Учителите отидоха да се срещнат с детето и провеждаха уроци в дома му. Ария беше напълно отрязан от света, без приятели и съученици.

Родителите и лекарите решиха спешно да предприемат действия. Ако момчето не спре да наддава на тегло, тогава сърцето му няма да издържи на прекомерното натоварване и просто спира. Семейството на Ария се реши на крайни мерки.

Живот след 192 килограма

Диетата и спортът вече не могат да оправят тийнейджъра с наднормено тегло. Лекарите единодушно предложиха операция за съкращаване на обема на стомаха. Разбира се, майката и бащата на момчето реагираха със страх на предстоящата операция, но нямаше връщане назад.

Резекцията на стомаха беше нормална. Ария бързо се възстанови и още  през първия месец загуби около 30 килограма тегло. .

Aрия започна да се храни, както е предписано от лекари: риба на скара, постно месо, много зеленчуци и плодове. Първите седмици момчето пропусна обичайните ястия на скара и чипс и забелязвайки първите резултати от усилията си, сдържа апетита си.

За 2 години той свали повече от 100 килограма тегло. Новото тегло от 86 килограма позволи на момчето да се върне в училище, да подобри академичните си резултати. Момчето, което не можа да измине дори 10 метра, започна лесно да преодолява километърните разстояния.

Предстои  и операция за премахване на излишната кожа. След отслабването на ръцете, гърдите и гърба на момчето остана увиснала кожа, която може да бъде премахната само на хирургическата маса.

 

Лекарите не се ангажират да гарантират колко ефектът от операцията е достатъчен за задържането на килограмите. Всичко зависи от неговата воля. Самият тийнейджър е решен и няма да изключи предвидения курс.

Остава ни да пожелаем на момчето да не губи вяра в себе си и да достигне до тялото на мечтите си!

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft