5-6 едри листа от спанак
	1 краставица, нарязана на тънки пръчици
	1 червена чушка, нарязана на тънки пръчици
	10 черни маслини без костилките
	200 г готов ориз за суши
	за соса:
	1 с. л. горчица
	1 скилидка чесън, ситно скълцана
	1 с. л. заквасена сметана
	 лимонов сок
	 сол на вкус
	Листата от спанак се попарват за 4-5 сек. във вряща подсолена вода и веднага се слагат в ледена вода, за да не си загубят цвета.
	Сосът се приготвя, като горчицата се смесва със сметаната и чесъна и се подправя с малко лимонов сок и сол, ако е необходимо.
	Върху рогозка за суши се поставя фолио за свежо съхранение. Върху него се слага оризът, разпределя се на равномерен пласт, отгоре се слагат ред листа от спанак.
	В единия край се прави каналче, в което се слага равномерно сосът, отгоре се разпределят пръчиците краставица, чушка и маслини. Завива се стегнато руло, като се внимава фолиото да остане отвън. Овалва се в сусама и се нарязва на кръгчета.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








