С този евтин трик измивам цял умивалник чинии с 1 капка веро! Просто, ама кой да се сети:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
С този евтин трик измивам цял умивалник чинии с 1 капка веро! Просто, ама кой да се сети:
1513
Източник: blitz.bg
С този евтин трик измивам цял умивалник чинии с 1 капка веро! Просто, ама кой да се сети:

Миенето на чинии е може би сред най-досадните занимания за всяка домакиня. Затова тези, които имат възможност, си купуват удобството, наречено миялна машина.

Но ако сега не можете да отделите средства за такава глезотия или поради друга някаква причина държите да миете съдовете на ръка, днес сме ви приготвили страхотен трик, който ще улесни живота ви многократно.

Докато мием чинии, използваме страшно много препарат. Резултатът - губим много време както за самия процес, така и за изплакването. Да не говорим колко много течност и вода разхищаваме. 

Малката хитрост в миенето на чинии , която ще ви представим днес, ще ви спести както литри веро, така и литри вода. Ето я и тайната за икономично миене на съдове:

Цялата тайна е в използването на малка купичка вода - може просто да измиете един от съдовете в мивката и да го напълните с гореща вода. След това изсипете вътре 1 с.л.веро и разбъркайте. Водата не трябва да се разпенва!

миене на чинии

Сега просто натопете гъбата в купичката и старателно натъркайте всички съдове с пяната. Така хем ще приключите бързо с миенето, хем ще имате чисти чинии. 

С една супена лъжица течност ще измиете една или две мивки, пълни с мръсни съдове. Това е отличен начин да спестите много пари. И тъй като с по-малко препарат изплакването става по-лесно, ще изразходвате и по-малко вода. 

Между другото, някои домакини пълнят мивката със сапунена вода. По този начин също се спестяват пари! 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft