С 4 яйца пълня най-голямата тава с вкусна баница! Пухкава, сочна, висока 10 см:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С 4 яйца пълня най-голямата тава с вкусна баница! Пухкава, сочна, висока 10 см:
С 4 яйца пълня най-голямата тава с вкусна баница! Пухкава, сочна, висока 10 см:
1384
Източник: За Жената
С 4 яйца пълня най-голямата тава с вкусна баница! Пухкава, сочна, висока 10 см:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази баницае мечтата на всеки готвач. Днес ще ви разкрием един много лесен трик как да направите бухнала и сочна баница, която няма да изисква много съставки.

Само с 4 яйца и около 10 листа готови кори ще напълните тавата. Става хем вкусна, хем засищаща, хем лесна и бърза домашна баница.

Опитайте моята рецепта за Пълнена царска баница и няма да останете разочаровани. Толкова е лесна за приготвяне, а крайният резултат е мммм, не можете да спрете да ядете, толкова е вкусна! Запишете тази рецепта и я пригответе за закуска, вечеря и може би дори обяд, особено когато нямате много време.

Пълнена царска баница

Продукти:

  • 500 г кори за баница (около 10 листа)

За плънката: 

  • 500 г кайма
  • 2 глави лук
  • 1 шепа магданоз
  • сол
  • черен пипер на вкус
  • 100 мл олио

За заливката:

  • 200 мл кисело мляко
  • 200 мл газирана вода
  • 4 яйца
  • щипка сол

Приготвяне:

Запържете ситно нарязания лук, докато омекне и се карамелизира. Добавете каймата, сол и черен пипер на вкус. Запържете добре на силен огън за около 10-15 минути, като разбърквате от време на време.

 

Когато смени цвета си и течността се изпари, поръсете със ситно нарязан магданоз. Поставете две кори в намазнена тава за печене, след което поръсете с плънката. Плънката може да е гореща, не е нужно да чакате да изстине. Използвайте всички съставки, след което нарежете баницата на кубчета.

Залейте отгоре с предварително разбити яйца, кисело мляко и газирана вода.

баница заливка

Снимка: Pinterest

Оставете за около 15 минути, за да попие заливката в баницата. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около половин час.

голяма баница

Снимка: Pinterest

бюрек баница

Снимка: Pinterest

Когато е напълно изпечена, разрежете баницата отново по очертанията и я сервирайте топла.

баница с месо

Снимка: Pinterest

Да ви е сладко!

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft