Типов хляб с орехи и чесън в хлебопекарна
	* 2 с.л. зехтин или олио
	* 1 и 1/2 ч.л. сол
	* 225 г типово брашно
	* 450 г бяло брашно
	* 1 и 1/2 ч.л. суха мая или 20 г свежа мая
	* 1 с.л. захар
	* 3-4 бр. орехи
	* 1-2 скилидки чесън
В съда за печене на машината първо се поставя зехтинът. После се наливат 330 мл вода със стайна температура - ако се слага суха мая, ако се слага свежа мая от кубче, се слагат 300 мл вода, а в останалите 30 мл вода се разтваря маята. Във водата се прибавя солта. Брашното се пресява и се изсипва върху водата, като се внимава да покрие изцяло течността, за да не се смеси с маята, която се поставя върху брашното. Накрая се слага и 1 с.л. захар. Машината се пуска на програма за 1 кг хляб. По време на месенето се чува звуков сигнал, който е указание за добавяне на по-трошливи съставки. Тогава се отваря капакът на машината и се поставят нарязаните на ситно орехи и скилидки чесън. След изпичането хлябът се поставя на решетка да изстине.

                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            







