Тостерен хляб в машина за хляб
	* 700 г пресято брашно
	* 15 г прясна мая или 30 г суха мая
	* 2 бр. яйца
	* 2 ч.л. захар
	* 1 с.л. сол
	* 250 мл прясно мляко   50 мл прясно мляко за маята
	* 125 г масло
	В купа сложете затопленото 50 мл прясно мляко, 1 с.л. захар, 1 с.л. брашно и маята. Разбъркайте и оставете на топло място докато сместа се надуе и се получи шапка.
	В съда на машината поставете яйцата, млякото, разтопеното масло, сол и захар и пуснете да се бърка машината. Постепенно изсипете брашното и маята.
	Програмата е за бял хляб - френски тип и за леки хлябове с хрупкава коричка. Избирате опция за хляб от 1250 г , опция дълга програма и опция на мах. препичане.
	* Гъстотата на тестото е като за машина за хляб, а не за ръчно правена питка, защото е малко по- рядка, с цел не само да не се затруднява механизма на бъркалките, но и по този начин хлябът в машината се надига повече.
	* При тази рецепта хлябът винаги се цепва отстрани, така че 10 минути преди печене можете с остър нож да срежете хляба надълго по средата.
	* Яйцата са от тип L - 63-75 г

                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            







