Хляб с маслини и чушки от машина за хляб
	* 2 с.л. зехтин или олио
	* 1 и 1/2 ч.л. сол
	* 1 с.л. захар
	* 225 г брашно Грахам
	* 450 г бяло брашно
	* 1 и 1/2 ч.л. суха мая или 20 г свежа мая
	* 10 бр. маслини без костилки
	* 1/4 бр. зелена чушка
	* 1/4 бр. червена чушка
	* риган
	* мащерка
	* босилек
	В съда за печене на машината първо се поставя зехтина. После се сипва 330 мл вода със стайна температура - ако се слага суха мая, ако се слага свежа мая от кубче, се слага 300 мл вода, а в останалите 30 мл вода се разтваря маята. Във водата се прибавят солта и захарта. Брашното се пресява и се изсипва върху водата, като се внимава да покрие изцяло течността, за да не се смеси с маята, която се поставя последна - върху брашното.
	Чушките се нарязват на ситни кубчета и се поставят отгоре. Последни се слагат сухите подправки - общото количество е 1 ч.л. Машината се пуска на програма за 1 кг хляб. По време на месенето, се чува звуков сигнал, който е указание за добавяне на по-трошливи съставки. Тогава се отваря капака на машината и се поставят едро нарязаните маслини, които предварително са оваляни в брашно. След изпичането, хлябът се поставя на решетка да изстине.

                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            







