Тирамису с маскарпоне
	1 кг сирене Маскарпоне
	4 бр. жълтъци
	1 есенция ванилия
	2 есенции ром
	пудра захар
	100 г ягоди, малини или друг плод по избор
	300 г бишкоти
	сварено кафе (около 6 къси кафета)
	30 г натурален шоколад или какао
	За крема: Смесете маскарпонето с 4-те жълтъка, двете есенции ром и есенцията ванилия в дълбока купа. Бъркайте с лъжица (или миксер) до получаване на еднородна смес. Добавете пудра захар на вкус и разбъркайте отново.
	Сварете кафето и подсладете с пудра захар. Изберете подходяща тавичка. Потопете всяка бишкота в кафето за около секунда и наредете първия ред бишкоти на дъното на тавичката. След това покрийте реда бишкоти с около 3/5 от крема. Наредете ред от малините (или друг плод). След реда с плодовете наредете отново потопени в кафе бишкоти и ги покрийте с останалата част от крема. Поръсете с настърган натурален шоколад (или какао). Оставете тирамисуто в хладилник за минимум 3 часа преди сервиране. 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







