Тирамису с ягоди
	24 бр. бишкоти
	За крема:
	330 г сирене Маскарпоне
	3 с.л. пудра захар
	1 с.л. портокалов ликьор (Кюрасо или друг ароматен ликьор)
	360 мл готварска сметана (35 %)
	За пюрето:
	400 г ягоди
	2 с.л. портокалов ликьор (Кюрасо или друг ароматен ликьор)
	50 г захар
	60 мл портокалов сок
	За украса:
	какао на прах, шоколад, ягоди
	
	Приготвяне на крема: В малка купа се смесват сиренето Маскарпоне, пудрата захар и 1 с.л. портокалов ликьор. Към тази смес се добавя разбитата с миксер сметана.
	Приготвяне на пюрето: Ягодите се разбиват на пюре с пасатор или блендер, заедно с портокаловия ликьор, захарта и портокаловия сок. Пюрето се прехвърля в плитък съд.
	Приготвяне на тирамисуто: Половината бисквити се потапят в ягодовото пюре и се нареждат на дъното на формата. Заливат се със 120 мл от пюрето и половината от сметановия крем. Същото се повтаря с останалите бисквити, пюре и крем, за да се получи втори пласт. Горният пласт се заравнява с шпатула. Покрива се с фолио и се поставя в хладилник за 8-12 часа, за да се напоят бисквитите и да се стегне. Преди поднасянето се наръсва с какао и/или настърган шоколад, украсява се с ветрило от ягоди. 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







