Рецепти за вкусно тирамису

вход през zajenata.bg
375824

Тирамису в ананас

4 бр. ананаси
400 г бишкоти
400 мл готварска сметана
300-400 г сирене Маскарпоне (или извара)
400 мл силно кафе
1-2 с.л. коняк или ром
какао
за украса - ягоди, кафе на зърна


Сметаната се разбива с помощта на миксер до получаването на гъста смес. Добавя се сиренето (изварата) и се разбърква с помощта на дървена шпатула. Кафето се смесва с алкохола. Ананасите се издълбават, като предварително се изрязва капачето с листата. Бишкотите се намокрят с кафе, слагат се в ананаса и се покриват с крем. Процедурата се повтаря, докато се напълнят ананасите. Отгоре се поставят още две напоени бишкоти и крем. Десерта се поръсва с какао и се поставя в чинии. Украсява се с капачетата от ананасите, колелца портокал, половинки ягоди и зърна кафе. Добре е да престои няколко часа в хладилник.
Към крема може да се добави пудра захар.
 

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft