Рецепти за вкусно тирамису

вход през zajenata.bg
375818

Плодово тирамису

2 бр. жълтъци
40 г захар
250 г сирене Маскарпоне
150 г бишкоти
100 г разбита сметана
пудра захар
125 г къпини
125 г малини
2 с.л. пудра захар
сок от 1 портокал
настъргана кора от 1 портокал
1 ч.л. ванилова захар

С миксер се разбиват поотделно къпините и малините с по 1 с.л. пудра захар. Сокът се прецежда. Отделно жълтъците се разбиват с 40 г захар, ваниловата захар, сокът и настърганата кора от портокал около 10 минути или до получаване на жълта кремообразна смес. Прибавя се сиренето Маскарпоне и с дървена лъжица се разбърква до получаване на еднородна смес. В тава се нареждат бишкотите, покриват се с едните миксирани плодове, а отгоре половината от крема. Върху крема се нареждат останалите бишкоти, другия крем и другата половина от крема. С помощта на шпатула се заглажда. Формата се покрива с найлоново фолио и се прибира за една нощ в хладилника. Преди сервиране се украсява с разбита сметана, няколко къпини и малини. Поръсва се с пудра захар.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11
12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft