Рецепти за вкусно тирамису

вход през zajenata.bg
375818

Тирамису с маскарпоне

1 кг сирене Маскарпоне
4 бр. жълтъци
1 есенция ванилия
2 есенции ром
пудра захар
100 г ягоди, малини или друг плод по избор
300 г бишкоти
сварено кафе (около 6 къси кафета)
30 г натурален шоколад или какао

За крема: Смесете маскарпонето с 4-те жълтъка, двете есенции ром и есенцията ванилия в дълбока купа. Бъркайте с лъжица (или миксер) до получаване на еднородна смес. Добавете пудра захар на вкус и разбъркайте отново.
Сварете кафето и подсладете с пудра захар. Изберете подходяща тавичка. Потопете всяка бишкота в кафето за около секунда и наредете първия ред бишкоти на дъното на тавичката. След това покрийте реда бишкоти с около 3/5 от крема. Наредете ред от малините (или друг плод). След реда с плодовете наредете отново потопени в кафе бишкоти и ги покрийте с останалата част от крема. Поръсете с настърган натурален шоколад (или какао). Оставете тирамисуто в хладилник за минимум 3 часа преди сервиране. 

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft