Рецепти за вкусно тирамису

вход през zajenata.bg
375830

Тирамису с лешници

1 с.л. нескафе
3 с.л. фина захар
125 мл готварска сметана
250 г сирене Маскарпоне
240 г бишкоти
50 мл ликьор
25 г едро настърган тъмен шоколад
70 г едро накълцан изпечен лешник

Кафето и половината от захарта се разтварят в 160 мл горещата вода. Прибавя се ликьора и сместа се охлажда. Междувременно сметаната и останалата захар се разбиват на мек сняг. Прибавя се сиренето и всичко се разбърква добре с дървена лъжица. Бишкотите се потапят в изстиналата кафеeна смес. Нареждат се в правоъгълна тава (форма) на един ред. Напръскват се с останалата кафеeна смес. Отгоре се разпределя кремообразната смес. Накрая се поръсват с лешници и шоколад. Тирамисуто се поставя в хладилник, за да се охлади, поне за 4 часа (най-добре за цяла нощ).

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft