Този уникален продукт смазва коронавируса в зародиш - добре че и у нас го има!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Този уникален продукт смазва коронавируса в зародиш - добре че и у нас го има!
1508
Източник: dariknews.bg
Този уникален продукт смазва коронавируса в зародиш - добре че и у нас го има!

Вече ви съобщихме за авторитетно изследване, споре което някои напитки са в състояние буквално да унищожат молекулата на коронавируса при досег с нея. Сега друго интересно проучване доказа категорична връзка между консумацията на определени храни и имунитета срещу COVID-19 .

Оказва се, че  киселото зеле и ферментиралите храни могат да ни предпазят от инфекция , а консумацията на ферментирали зеленчуци е свързана с далеч по-нисък риск от смърт от Covid-19 .

кисело зеле

Клиничният гастроентеролог и учен д-р Антъни Хобсън обяснява, че червата - най-големият имунен орган са на  първа линия в битката с бактериите и вирусите. „Ферментиралите храни са богати на пробиотични бактерии, което подобрява здравето на червата и имунния отговор на организма", категоричен е той. 

Диетолозите отдавна твърдят, че растителната диета може да предотврати хронични заболявания и дори да предпази от усложнения при инфекциозно заболяване.

Белодробният специалист д-р Жан Буске от Университета Монпелие във Франция е на мнение, че киселото зеле е много ефективно в борбата с COVID-19.

кисело зеле

Изследване, публикувано в списание Clinical and Translational Allergy, установява, че страните, в които ферментиралото зеле е било неразделна част от храненето на хората, са имали значително по-малко смъртни случаи от болестта.

Буске и неговият екип от изследователи са се фокусирали основно върху смъртността в европейските страни, но също така са обърнали внимание и на Южна Корея, където зелето кимчи е чест от националната кухня.

кимчи

Разковничето се крие в начина, по който коронавирусът взаимодействат с ензима ACE2. Този протеин се прилепва към клетките, разположени на повърхността на белите дробове и започва да образува джобове или малки отвори в органа. SARS-CoV-2 със своята агресивност има способността да отключва ACE2 рецептора и да навлиза в белите дробове. Ето как започва вирусът - SARS-CoV-2 нахлува в белите дробове и започва да прави свои копия.

Смята се, че когато се консумира кисело зеле в големи количества, това намалява нивата на ACE2 в организма, което ефективно затруднява навлизането на вируса. В допълнение, киселото зеле също има високо съдържание на антиоксиданти, а това има важна роля в подпомагането на имунната система.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft